Primarul Timișoarei, băgat în şedinţă de… PSD

dobra si ieremia

PSD Timiş a ţinut să ia poziţie, într-o conferinţă de presă, faţă de unele afirmaţii ale primarului Nicolae Robu, referitoare la finanţarea deficitară pe care guvernul ar acorda-o Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală.

Ioan Ardeal Ieremia, secretar de stat în Ministerul Culturii, a catalogat raportările făcute de Robu ca fiind „puţin ciudate”, în condiţiile în care municipalitatea timişoreană este cea care nu şi-a onorat obligaţiile: „Primăria Timişoara are plăcuta datorie de a fi principalul susţinător al Asociaţiei, dar tocmai subfinanţarea este principala vulnerabilitate”.

Secretarul de stat susţine că din suma de şapte milioane de lei votată de consilierii locali pentru a fi alocată în acest an, municipalitatea a asigurat o finanţare de doar 18 la sută, adică sub 1,3 milioane de lei. Ieremia îl contrazice pe Robu cu privire la banii alocaţi de guvern, precizând că nici sumele şi nici perioada prezentată de către primar nu sunt cele reale.

Mai mult, social-democratul îi recomandă primarului Timişoarei să participe la şedinţele bordului asociaţiei, nu ca până acum, pentru ca să se poată intra în normalitate din punct de vedere procedural. „Îl respect pe domnul Robu, dar ar fi bine să participe la şedinţele de bord, pentru ca lucrurile să meargă în continuare”, a declarat Ioan Ardeal Ieremia. La rândul său, Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, spune că şi grupul PNL ar trebui să-şi asume responsabilitatea acestui proiect, fără să mai oscileze şi să arunce vina asupra altor instituţii. „Sper, totuşi, să se trezească toată lumea şi în 2019 să demarăm proiectele care au fost prinse în dosarul de candidatură.

Va fi foarte important ceea ce va rămâne după 2021, pentru că aceste proiecte vor putea asigura dezvoltarea durabilă a judeţului Timiş şi a Timişoarei”, a declarat Dobra.

Pe de altă parte, social-democraţii au anunţat că Institutul Naţional al Patrimoniului va finanţa reabilitarea a două obiective culturale din Timişoara. Este vorba de Opera Română şi Castelul Huniade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarul Timișoarei, băgat în şedinţă de… PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *