„Primarul Petru Filip este cel mai insistent edil din opoziţie, atunci când vine vorba despre demersuri pentru obţinerea de fonduri de la Consiliul Judeţean Timiş”, declară Titu Bojin, preşedintele CJT

pnl ciacova 23 mai

A fi primar de opoziţie în România zilelor noastre nu este deloc un lucru uşor. Cunoaştem, cu toţii, faptul că edilii care nu fac parte din partidul sau coaliţia aflate la guvernare au acces mai greu la fonduri guvernamentale, de exemplu. Acestea, ca şi fondurile de la Consiliul Judeţean, sunt vitale pentru dezvoltarea localităţilor, mai ales că bugetul propriu al acestora este foarte mic.

Chiar şi în aceste condiţii, primarul oraşului Ciacova, Petru Filip, a ales calea perseverenţei, pentru a putea demara sau finaliza o serie de investiţii deosebit de importante pentru localităţile care alcătuiesc unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce.

Primarul Petru Filip a primit aprecieri pentru munca depusă în folosul localităţilor care alcătuiesc oraşul Ciacova chiar şi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

După cum se poate vedea cu ochiul liber, demersurile pe care primarul Ciacovei, Petru Filip, le-a făcut pe lângă conducerea Consiliului Judeţean Timiş, pe lângă diverse ministere, au dat roade. Pentru oraşul Ciacova au fost finanţate, din surse bugetare de la Consiliul Judeţean Timiş, mai multe obiective: asfaltarea drumului Ciacova – Cebza, trecerea Drumului comunal Petroman – Parţa în categoria drumurilor judeţene şi asfaltarea acestuia pe o lungime de trei kilometri, reabilitarea podului peste Timişul Mort. Lucrările vor continua cu refacerea drumurilor Petroman – Parţa şi Cebza – Giulvăz. Prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală s-a finanţat asfaltarea drumurilor comunale din Obad, pe o lungime de 2,2 kilometri, Petroman – Macedonia, pe o lungime de 2,5 kilometri, şi Cebza – Mănăstire, pe o lungime de 1,5 kilometri.

Tot prin demersurile pe care le-a făcut edilul la Aquatim şi Consiliul Judeţean Timiş, a reuşit implementarea proiectului de introducere a sistemului de canalizare şi construirea unei staţii de epurare, obiective, de asemenea, extrem de importante pentru Ciacova.

Un exemplu pentru ceilalţi edili, primarul Ciacovei, Petru Filip, s-a ghidat, în aceste intervenţii pe care le-a făcut pe lângă diverse instituţii, nu după regulile politice, ci după cele care spun că primarul trebuie să fie primul gospodar al localităţii pe care o conduce. A pus mereu interesele comunităţii mai presus de cele de partid ori particulare, dovadă că a rămas în aceeaşi formaţiune politică, deşi a fost curtat de alte partide pentru a trece în rândurile lor. După propriile afirmaţii, primarul Petru Filip consideră că importantă este datoria faţă de oamenii din Ciacova, Obad, Macedonia, Petroman şi Cebza, care l-au ales pentru a se ocupa de problemele acestor localităţi şi pentru a încerca să le rezolve.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, are numai cuvinte de laudă la adresa primarului Petru Filip: „Important este că glasul Ciacovei s-a făcut auzit în birourile decizionale de la CJT şi de la diferitele ministere, astfel că a reuşit, ca primar de opoziţie fiind, să atragă fonduri semnificative, care au fost sau sunt folosite pe lucruri vizibile, palpabile şi, nu în ultimul rând, de o importanţă vitală pentru dezvoltarea în continuare a localităţilor ce alcătuiesc unitatea administrativ-teritorială Ciacova.

I-am spus, deseori, mai în glumă, mai în serios, că este cel mai insistent primar din judeţul Timiş atunci când vine vorba despre demersuri pentru obţinerea de fonduri de la Consiliul Judeţean Timiş”.

Fără să facă un titlu de mândrie din acest apelativ, primarul Petru Filip consideră că nu a făcut altceva decât să-şi îndeplinească misiunea pentru care oamenii din oraşul Ciacova l-au votat, pentru a doua oară, în iunie 2012.

Iar pentru mandatul următor, 2016-2020, primarul Petru Filip declară că este hotărât să meargă pe aceeaşi linie şi să se zbată ca şi până acum pentru oraşul Ciacova, pentru proiectele lui şi pentru bunăstarea oamenilor săi. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns