Primarul Dominic Fritz anunță ce se va întâmpla cu societatea Colterm în 2021

Primarul Dominic Fritz anunță ce se va întâmpla cu societatea Colterm în 2021

Primarul Timișoarei nu exclude ca, în 2021, compania de termoficare Colterm să treacă printr-un proces de retehnologizare care să permită reducerea dependenței de cărbune. Tot anul viitor vor fi renegociate contracte încheiate de companie și este posibil să existe modificări în structura de organizare a acesteia. Toate acestea ar trebui soluționate în doar șase luni, spune primarul Dominic Fritz.

„Cu siguranță vom avea o restructurare a unor datorii, a unor cheltuieli. Acum suntem în negocieri cu ANAF pentru că sunt foarte multe datorii inclusiv la ANAF. O să trebuiască să renegociem și niște contracte, să ne uităm la structura de organizare a Colterm și nu exclud să avem și un fel de retehnologizare rapidă care ne permite să reducem depedența la cărbune. La toate aceste lucruri se lucrează acum și vom prezenta la anul o abordare integrală, dar este clar că există soluții”, spune Dominic Fritz.

Cu privire la viitorul companiei, Dominic Fritz îi încurajează pe timișoreni să nu opteze pentru centralele termice.

„O bună parte a problemei este că s-au debranșat foarte mulți și rețeaua este prea mare pentru numărul mic de clienți. Pe termen lung, viitorul este să avem mai mulți timișoreni în rețeaua de termoficare. Pentru că centralele individuale de gaz nu sunt deloc ecologice și sunt foarte poluante.Tocmai asta este ironia și șansa în care ne aflăm că avem o companie care acum este într-o situație foarte dificilă, dar baza acestei companii este una pentru un viitor în concordanță cu direcția europeană”, mai spune Dominic Fritz.

Datoriile Colterm se ridică, la acest moment, la aproximativ 100 de milioane de lei, iar penalitățile la furnizori sunt în jur de 35 de milioane de lei. 50.000 de timișoreni figurează în evidențele companiei ca abonați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *