Primăriile din Timiș, cel puțin același buget ca anul trecut

Consilierii județeni timișeni s-au întrunit, ieri, în ședință extraordinară pentru a vota proiectul privind aprobarea repartizării sumelor din impozitul pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a explicat că este vorba despre un nou sistem de calcul.
Astfel, la nivel național, cota din impozitul pe venit rămâne la nivelul administrațiilor locale, astfel: 60 la sută rămâne la nivelul primăriei de pe raza căreia se colectează, 15 la sută merge la consiliul județean.

Mai există un procent de 17,5 la sută, pentru care reprezentanți ai consiliului județean și ai finanțelor publice decid distribuirea sa pentru echilibrarea bugetelor primăriilor.

Restul de 7,5 la sută va fi repartizat de consiliul județean primăriilor, pentru proiectele de investiții.

Vestea bună este că nici o primărie nu va avea un buget mai mic decât în 2018, susține Dobra.

La nivelul comunelor, conform numărului de locuitori de la 1 ianuarie 2018 se calculează câte 1.000 de lei pe cap
de locuitor, dar nu mai puțin de două milioane. Pentru orașe, limita minimă este de șase milioane de lei, pentru municipii, de 12 milioane, iar pentru consiliul județean, 450 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puțin de 275 de milioane.

Dacă prin toate aceste cote și sume din TVA bugetul este mai mic decât bugetul din 2018, se alocă tot din TVA pentru a ajunge cel puțin la nivelul anului trecut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.