Concurență ca la facultate, în școlile de elită ale Timișoarei

inscriere scoli 1

Ieri s-a încheiat prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș va analiza situația pentru a vedea unde va fi nevoie de suplimentarea numărului de clase zero și unde va găsi alte soluții în cazurile în care numărul de copii înscriși este mai mic decât cel preconizat.

S-a înregistrat o depășire a numărului de elevi înscriși, față de cel al locurilor alocate, la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”, unde sunt înscriși 102 elevi pe 100 de locuri, și Școala Gimnazială 20, la programul step by step, unde sunt 28 de înscriși pe cele 25 de locuri prevăzute. La Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, pe 100 de locuri s-au înscris 124 de copii, iar la Liceul ”Nikolaus Lenau” sunt 130 de elevi pe 125 de locuri prevăzute. Și la Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon” era prevăzută o clasă de 25 de locuri și s-au înscris 31 de copii. La Liceul ”Waldorf” au fost înscriși 31 de copii pe 25 de locuri.

Ca în fiecare an, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” atrage atenția. Pe cele 125 de locuri sunt înscriși 142 de copii. La Școala Gimnazială nr. 24 sunt 198 de înscriși pe 150 de locuri. 219 părinți și-au înscris copiii la Școala Gimnazială nr. 30, pe 150 de locuri alocate.

”Până în prezent, în județul Timiș au fost depuse 5.078 dosare. Mâine (astăzi- n.r.), la Inspectoratul Școlar Județean Timiș va fi analizată situația fiecărei unități de învățământ. Se va realiza, acolo unde este cazul, o ajustare a planului de școlarizare, diminuând sau acordând clase”, a declarat Aura Danielescu, inspector general al Inspectorarului Școlar Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *