
Primarii PNL Timiş vor avea un rol crucial în schimbările care se anunţă la instituţiile deconcentrate. Hotărârea a fost luată după ce gruparea edililor rebeli a revenit la sentimente mai bune faţă de conducerea filialei şi chiar s-a intrat într-o colaborare firească.
Normalitatea a fost cuvântul de ordine şi de la ultima întâlnire a primarilor liberali, în care s-a stabilit că ei vor avea un cuvânt greu de spus în numirile de la deconcentrate. Nu s-au făcut nominalizări, tocmai pentru ca fiecare edil să aibă răgaz pentru a face propuneri, dar şi pentru că lista iniţială nu mai este valabilă, survenind multe modificări. S-a stabilit, însă, ferm că toţi şefii instituţiilor în discuţie vor fi schimbaţi, fără nici o excepţie, tocmai pentru a nu se crea un precedent. Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost supusă la vot de către Nicolae Robu.
De asemenea, primarii PNL Timiş vor fi decisivi în stabilirea candidatului de la Consiliul Judeţean Timiş, vor desemna ei înşişi o bună parte a consilierilor judeţeni şi a parlamentarilor de pe locurile eligibile şi îşi vor da acceptul pentru primirea în partid a eventualilor edili care vor să se înscrie în PNL. Deocamdată, în afara celor patru nume anunţate ieri în Renaşterea bănăţeană (edilii din Satchinez, Topolovăţu Mare, Secaş şi Traian Vuia), a fost anunţat şi primarul din Teremia Mare, Cornel Gui, care a şi participat la întâlnire. Gui a câştigat alegerile locale din postura de independent.
Un prim pas concret făcut pentru sensibilizarea primarilor este întâlnirea pe care aceştia o vor avea cu ministrul Dezvoltării, în 4 decembrie, demers facilitat de senatoarea Alina Gorghiu. Concluzia desprinsă după ultima întâlnire este că, de acum încolo, rolul primarilor PNL Timiş va creşte considerabil, edilii urmând a avea un cuvânt greu de spus în toate deciziile importante din filială.