Primarii PNL Timiş, decisivi în numirile de la deconcentrate

primari decisivi

Primarii PNL Timiş vor avea un rol crucial în schimbările care se anunţă la instituţiile deconcentrate. Hotărârea a fost luată după ce gruparea edililor rebeli a revenit la sentimente mai bune faţă de conducerea filialei şi chiar s-a intrat într-o colaborare firească.

Normalitatea a fost cuvântul de ordine şi de la ultima întâlnire a primarilor liberali, în care s-a stabilit că ei vor avea un cuvânt greu de spus în numirile de la deconcentrate. Nu s-au făcut nominalizări, tocmai pentru ca fiecare edil să aibă răgaz pentru a face propuneri, dar şi pentru că lista iniţială nu mai este valabilă, survenind multe modificări. S-a stabilit, însă, ferm că toţi şefii instituţiilor în discuţie vor fi schimbaţi, fără nici o excepţie, tocmai pentru a nu se crea un precedent. Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost supusă la vot de către Nicolae Robu.

De asemenea, primarii PNL Timiş vor fi decisivi în stabilirea candidatului de la Consiliul Judeţean Timiş, vor desemna ei înşişi o bună parte a consilierilor judeţeni şi a parlamentarilor de pe locurile eligibile şi îşi vor da acceptul pentru primirea în partid a eventualilor edili care vor să se înscrie în PNL. Deocamdată, în afara celor patru nume anunţate ieri în Renaşterea bănăţeană (edilii din Satchinez, Topolovăţu Mare, Secaş şi Traian Vuia), a fost anunţat şi primarul din Teremia Mare, Cornel Gui, care a şi participat la întâlnire. Gui a câştigat alegerile locale din postura de independent.

Un prim pas concret făcut pentru sensibilizarea primarilor este întâlnirea pe care aceştia o vor avea cu ministrul Dezvoltării, în 4 decembrie, demers facilitat de senatoarea Alina Gorghiu. Concluzia desprinsă după ultima întâlnire este că, de acum încolo, rolul primarilor PNL Timiş va creşte considerabil, edilii urmând a avea un cuvânt greu de spus în toate deciziile importante din filială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *