Primarii PNL, în dezacord cu conducerea centrală

primarii pnl

Preconizatele măsuri anunţate de premierul desemnat Ludovic Orban nu sunt agreate de toată echipa primarilor liberali. Chiar dacă fac parte din acelaşi partid, foarte mulţi edili nu îmbrăţişează ideea votului în două tururi, care dezavantajează primarii în funcţie.

„Pierde PSD, într-adevăr, dar pierdem şi noi, PNL, mulţi colegi. Singurii care au de câştigat de pe urma votului în două tururi sunt cei din USR”, este poziţia agreată de majoritatea primarilor PNL Timiş.

Aceştia chiar i-au transmis preşedintelui filialei judeţene Nicolae Robu, să militeze pentru rămânerea într-un singur tur, însă primarul Timişoarei pare de neînduplecat şi susţine două tururi de scrutin.

O altă măsură anunţată de Ludovic Orban şi care nu le produce satisfacţie edililor liberali este renunţarea la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI). Mulţi primari PNL au depus proiecte pe baza acestui program, s-au semnat chiar contracte, sunt antamate cheltuieli, iar anularea FDI chiar de către partidul din care fac parte i-ar pune într-o lumină proastă în cadrul comunităţii.

Nici chiar edilul-şef al comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, un fel de lider informal al primarilor PNL Timiş, nu îmbrăţişează total ideea renunţării la FDI. „Orice bun acordat este bine-venit, dar declaraţia domnului Ludovic Orban este una politică.

Trebuie să recunoaştem, totuşi, că la FDI au fost aplicate anumite criterii politice. Eu cred că este bine să continue programul PNDL, acela e mai bine-venit”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarii PNL, în dezacord cu conducerea centrală

  1. Marș mă de aici. Nu câștigați în două tururi pentru că nu vă votează oameni, că ați furat și nu ați făcut nimic pentru comunitatea locală

Lasă un răspuns