Primarii grei DECAPITAȚI de DNA: harta DEZASTRULUI pentru PSD și PNL

harta 1

Cu doar trei luni înainte de alegerile locale, PSD și PNL se văd într-o situație extrem de dificilă, pentru că primari extrem de grei au fost decapitați de DNA și, cel puțin teorectic, nu vor mai candida.

Dacă ne uităm la oraşele mari și le imaginăm pe o hartă a României, din 48 de primării, 21 au fost conduse în ultimii ani de primari care acum sunt cercetaţi pentru corupţie.

Același lucru se întâmplă și pentru Consiliile Județene, mai bine de jumătate dintre baroni fiind executați de DNA. Priviți harta.

La primarii grei, DNA abia a început, dar printre numele grele se află primari precum: Lia Olguța Vasilescu, Radu Mazăre, Neculai Onțanu sau George Scripcaru.

Lia Olguţa Vasilescu era candidatul pe care PSD se baza la primăria Craiovei. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care social-democrata a fost plasată în arest la domiciliu, fiind acuzată de luare de mită. Procurorii susţin că pretindea bani de la oameni de afaceri. Le promitea, în schimb contracte cu primăria Craiova, informează Digi24.

Situaţia este asemănătoare cu cea de la PNL Ploieşti. Alina Gorghiu anunţa că Andrei Voloşevici este cea mai bună soluţie pentru primărie. Doar că DNA îl acuză de abuz în serviciu şi luare de mită. 80.000 de lei ar fi primit în campania electorală din 2012, şi după acelaşi tipar, ar fi intervenit pentru ca o firmă să încheie un contract cu municipalitatea.

Atât Lia Olguța Vasilescu cât și Andrei Voloșevici susțin că sunt nevinovați.

PNL a primit şi la Braşov o lovitură dură. Luna trecută, DNA l-a trimis în judecată, sub control judiciar, pe George Scripcaru. Este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Anul trecut, PSD a pierdut mai mulţi candidaţi ce păreau de neînvins. Printre ei, Radu Mazăre, primar timp de 15 ani la Constanţa. Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de fratele său pentru mită şi fals în declaraţii.

Iar la Iaşi, Gheorghe Nichita, cel care a condus oraşul timp de 12 ani, se află sub control judiciar fiind cercetat pentru că a folosit Poliția Locală pentru a-şi urmări iubita.

Sunt edili cărora DNA nu le încurcă socotelile. Anul trecut, Tudor Pendiuc, cel care a condus 22 de ani primăria Pitesti, şi-a reluat mandatul, după nouă luni de arest. Tudor Pendiuc este cercetat pentru corupţie.

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *