Primăria tulbură apele la Complexul Heaven

Având în vedere faptul că la expirarea contractului cu SC Elaine SRL (Complex Heaven), Primăria Timișoara a refuzat prelungirea colaborării, între cele două entități s-a născut un conflict judiciar, explicat în detaliu de municipalitate.

CITEȘTE ȘI: Timișoara va avea un bulevard de excepție

„Primăria Timișoara a făcut tot ce i-a stat în putință și va face și în continuare să evacueze spațiile ce-i aparțin, respectiv revin de drept, dar, amiabil, lucrurile n-au putut fi soluționate. Prin urmare, ne-am adresat instanțelor de judecată, prin mai multe demersuri. Astfel, în dosarul nr. 1193/325/2020, pe procedură scurtă, conform Codului de Procedură Civilă, acțiunea a fost respinsă în prima instanță, în data de 29.05.2020, iar în 3.06.2020, a fost formulat și transmis apelul la această hotărâre. La dosarul nr. 35754/325/2019, pe drept comun, acțiunea este in instanță, în procedură preliminară, singura comunicare fiind referitoare la timbrarea acțiunii; acțiunea nu are până în acest moment termen de judecată”, spun reprezentanții primăriei.

Autoritățile se simt sfidate

Explicațiile continuă: „Bineînțeles, Primăria Timișoara nu a eliberat și nu va elibera acordul comercial de funcționare. Cu toate acestea, SC Elaine SRL efectuează pregătiri pentru a-și începe activitatea, sfidând, pur și simplu, autoritatea publică și prevalându-se de prerogativele limitate ale acesteia. Legat de acest acord comercial de funcționare, menționăm SC Elaine SRL a deschis ea însăși o acțiune în instanță, prin care solicită eliberarea acordului de funcționare, conform dosarului 5209/ 30/ 2019*; acțiunea a fost respinsă în prima instanță la data de 26.03.2020, instanța constatând în cuprinsul hotărârii faptul că SC Elaine SRL nu face dovada deținerii legale a spațiului pe care îl folosește, deci că folosește în mod abuziv acest spațiu, neîndeplinind una dintre condițiile obligatorii pentru obținerea acordului de functionare. Hotărârea a fost supusă căii de atac, partea adversă având posibilitatea formulării apelului. În plus, Primăria Municipiului Timișoara a făcut și o plângere penală pentru deținere ilegală a spațiului, depusă la organele abilitate, plângere care deocamdată este în lucru”.

Acțiuni proaspete Societatea comercială Elaine SRL a fost amendată contravențional și de către Poliția Locală a Municipiului Timișoara pentru exercitarea activității co­merciale în lipsa acordului de funcționare, totodată dispunându-se măsura complementară a suspendării activității. În prima instanță, Judecătoria Ti­mișoara a respins plângerea contravențională făcută de SC Elaine SRL, conform dosar nr 35409/325/2019.

Hotărârea instanței este supusă căii de atac. SC Elaine SRL a formulat apel înregistrat în data de 22.05.2020. De asemenea, între anii 2015- 2020, au existat 10 dosare pe rolurile instanței de judecată în care SC Elaine SRL a contestat procesele verbale de constatare a diferitelor contravenții emise de Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Nouă procese au fost câștigate de către instituție, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedură. Apel la onoare?! Primăria face un apel la SC Elaine SRL să respecte legea, să respecte administrația publică locală și ”să renunțe la pretențiile evident nelegitime” pe care le emite.

„Dincolo de setea de bani, există onoarea și ca cetățean/ cetățeni al/ai unui oraș precum Timișoara, acționarul/acționarii SC Elaine SRL ar trebui să țină la această valoare! Ne exprimăm speranța că instanțele de judecată, respectiv de anchetă, își vor face datoria, pronunțând sentințe juste, ceea ce, în opinia noastră, în spețele menționate, ar însemna implicit servirea interesului public. La atât se limitează aprecierile noastre vizavi de spețele în discuție, din respect pentru independența justiției”, se încheie informarea venită dinspre municipalitate, fără a fi semnată de o persoană anume.

Reprezentanții firmei acuzate de municipalitatea timișoreană nu au emis deocamdată nici un comunicat oficial pe această temă. S-a lăsat cu închisoare Legat de Complexul Heaven, reamintim că acesta a devenit celebru prin intermediul unui proces în care au fost implicați cinci foști angajați ai Primăriei Timișoara, în frunte cu directorul Direcției de patrimoniu, Nicușor Miuț.

Aceștia au fost acuzați de aranjarea unei licitații în favoarea patronului de la Heaven, privind închirierea terenului pe care se află baza, iar unii dintre cei implicați au ajuns la închisoare. Partea și mai interesantă era că în contractul de închiriere cu primăria era vorba de cel mult 3.000 de metri pătrați, dar chiriașul a folost în realitate peste 12.000 de metri pătrați. Prejudiciul adus primăriei a fost estimat de organele judiciare la circa 220.000 de euro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns