Primăria Timișoara “reînvie” HCL-uri de acum doi ani. Animalele de companie plătesc bilet pentru transportul în comun

Primăria Timișoara “reînvie” HCL-uri de acum doi ani. Animalele de companie plătesc bilet pentru transportul în comun

Primăria Timișoara “reînvie” HCL-uri de acum doi ani. Animalele de companie plătesc bilet pentru transportul în comun

Câini, pisici, iepuri, hamsteri, papagali, porci de guineea sau orice alte animale de companie au acces în tramvaie, troleibuze ori autobuze, numai dacă deţinătorul animalului de companie va achita şi composta bilet de călătorie şi pentru acesta.

Primăria Timișoara a reglementat accesul persoanelor însoţite de animale de companie în mijloacele de transport în comun de pe raza orașului. Animalele de companie au acces în vehiculele STPT doar cu respectarea condițiilor prevăzute de reglementările locale. Astfel, câinii de talie medie şi mare au acces în mijloacele de transport în comun ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham şi cu botniţă, în timp ce cânii de talie mică trebuie să fie ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham ori în braţe sau în cuşcă ori geantă de transport. Pisicile sau alte animale mici au acces în mijloacele de transport în comun ţinute în cuşcă sau în geantă de transport.

“O persoană poate fi însoţită de maxim un animal de companie de talie medie sau mare, iar în cazul animalelor de talie mică, în funcţie de capacitatea permisă de cuşcă/geantă de transport şi cu respectarea cerinţelor etologice în funcţie de specie/rasă. Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat, iar proprietarul să aibă asupra sa carnetul de sănătate care să ateste efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, deparazitări şi vaccinări la zi, avizat de către medicul veterinar currant, precum şi identificarea şi înregistrarea în sistemul naţional RECS, pentru câini”, se precizează într-un comunicat al administrației timișorene.

Autoritățile recomandă timișorenilor care doresc să călătorească însoţiți de animalul de companie să aleagă cea mai liberă zonă a mijlocului de transport în comun şi să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate, astfel încât spaţiul să permită o distanţare de minim un metru faţă de celelalte persoane.

Conducătorul de bord sau controlorii de pe mijloacele de transport în comun au dreptul să solicite persoanei însoţite de animal părăsirea mijlocului de transport în situaţia în care acesta nu respectă prevederile menționate.

CITEȘTE ȘI: Timișoara a devenit orașul cu cele mai accesibile chirii. Diferența între municipiul de pe Bega și Cluj-Napoca este uriașă

Reprezentanții primăriei nu menționează în baza căror legi, regulamente sau hotărâri de consiliu local sunt dispuse aceste măsuri. Ele sunt însă în vigoare de 2 ani de zile, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Timișoara, din luna mai 2021.

Autoritățile locale nu precizează nici costul călătoriei pentru animalul de companie dar nici valoarea amenzii care i se impută stăpânului, dacă nu cumpără sau nu compostează biletul de călătorie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Primăria Timișoara “reînvie” HCL-uri de acum doi ani. Animalele de companie plătesc bilet pentru transportul în comun

  1. Au cistigat alegerile, ce mai vreti ? gata cu privilegiile, la coada pina la alegerile viitoare, atunci totul va fi gratuit ! Votati-i tot pe neispravitii astia si veti avea inca 4 ani de surprize neplacute !

  2. Nu mi se pare normal ca animalele mici, în cuști de transport să plătească bilet. Atâta timp cât ții cușca de transport în brațe , nu ai nicio treabă cu ce țin eu în brațe, atâta timp cât nu deranjează pe nimeni. Să vă fie rușine, furați cu nerușinare, toată Timișoara este șantier și voi vreți să faceți bani pentru o pisică, în cușcă de transport, ținută în brațe, care nu deranjează pe nimeni. RUȘINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *