Cosmin Tabără: Ne dăm singuri cu „cazmaua-n picior” | Viceprimarul Timișoarei solicită retragerea de la licitație a caietului de sarcini privind Pădurea Verde

Cosmin Tabără: Ne dăm singuri cu "cazmaua-n picior" | Viceprimarul Timișoarei solicită retragerea de la licitație a caietului de sarcini privind Pădurea Verde

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, solicită public, într-o postare pe Facebook luni seara, retragerea de la licitație a caietului de sarcini privind serviciile de proiectare și asistență tehnică, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, în cazul proiectului Pădurea Verde – pădure parc în Timișoara.

„Readuc în discuție proiectul Pădurea Verde – pădure parc în Timișoara. Nu aș fi făcut-o dacă nu observam că ne dăm singuri cu „cazmaua-n picior”. Am aflat din presă că Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pentru amenajarea acestui important spațiu de recreere.

🔵 6 luni am așteptat soluții și nu s-a făcut nimic concret, iar acum se pornește o licitație pe repede înainte, fără dezbatere, fără consultări, fără etapele premergătoare necesare! Urgența este să se rezolve liniile parcelare pentru a fi incluse în proiect! Apoi trebuie reglementată situația grădinii zoologice. Nu putem trece cu vederea atât de simplu acest lucru.

🔵🟡 Solicit public retragerea de la licitație a acestui caiet de sarcini până la reglementarea situației liniilor parcelare și a grădinii zoologice, dezbaterea publică a proiectului și a temei de proiectare, inclusiv cu localitățile limitrofe acesteia, chiar dacă în CF noi suntem proprietari.

🟡 Am mai spus care sunt soluțiile și ce trebuie făcut. Și am făcut-o în urma unor consultări avute cu specialiști de la Ministerul Mediului și Pădurilor, de la Romsilva, Direcția Silvică, Agenția pentru Mediu, Garda de Mediu, Garda Forestieră, colegii de la Mediu din PMT, Academia Română, prin academician Ioan Păun Otiman, Universitatea de Științe ale Vieții. Dacă tot facem acest proiect, militez să-l facem bine de la început până la capăt!

CITEȘTE ȘI: Băiețel de 4 ani, căzut în lac la Dumbrăvița. Un polițist aflat în timpul liber a sărit după el

🟢 Proiectul pentru Pădurea Verde este unul cu impact în viața noastră și a următorilor zeci, poate sute de ani. Trebuie să-l lăsăm mai departe urmașilor, mai ales în condițiile schimbărilor climaterice la care vedem că nu suntem pregătiți. Un trotuar îl refaci, o mașină o repari, dar o pădure de asemenea valoare o obții în sute de ani”, a scris Cosmin Tabără.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *