Primăria Timișoara, pregătită să preia fostul liceu agricol pentru a-l repune în circuitul educațional

Primăria Timișoara, pregătită să preia fostul liceu agricol pentru a-l repune în circuitul educațional

Primăria Timișoara, pregătită să preia fostul liceu agricol pentru a-l repune în circuitul educațional

Vestea achiziției imobilului de pe strada Doctor Liviu Gabor nr. 1, făcută de Ministerul Educației în scopul de a-l acorda Inspectoratului Școlar Județean Timiș ca sediu în care acesta să-și poată desfășura activitatea, a fost primită cu entuziasm de conducerea Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: ISJ Timiș are, în sfârșit, un sediu propriu

Aceasta, întrucât inspectorul școlar general Aura Danielescu a declarat că, după finalizarea tranzacției imobiliare menționată mai sus, va depune diligențele necesare pentru ca imobilul în care a funcționat fostul liceu agricol de pe Calea Aradului, proprietatea Ministerului Educației, abandonat de mai mulți ani, să revină în circuitul unităților de învățământ de masă.

Deficitul de spații de învățământ în zona de nord a municipiului este cunoscută de multă vreme. În pofida numeroaselor discuții purtate pe marginea acestui subiect de decidenții importanți din educație și administrație, problema nu și-a găsit o rezolvare până în prezent.

În ultimii ani, prin construirea de noi imobile, zona de nord a orașului a cunoscut o expansiune demografică, ceea ce a contribuit la creșterea efectivelor de elevi în școlile 7 și 24, în Calea Aradului neexistând nicio unitate de învățământ primar și gimnazial.

Acum, că inspectoratul școlar are un sediu propriu, clădirea fostului liceu agricol, prea costisitor din punct de vedere al reabilitării pentru Ministerul Educației, va putea fi preluat de administrația locală.

Inspectorul școlar general Aura Danielescu a propus două variante ca destinație pentru această clădire: fie să adăpostească activitățile Palatului Copiilor, fie să funcționeze ca unitate de învățământ.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au răspuns, pentru Renașterea bănățeană, că preferă cea de-a doua opțiune:

” Primăria Timișoara a solicitat de câțiva ani de la ISJ și Ministerul Educației clădirea în care a funcționat fostul Liceu Agricol, pentru a o repune în circuitul educațional. Ne bucurăm că și cei de la ISJ Timiș au ajuns acum la aceeași concluzie.

Zona de nord a orașului suferă de prea mult timp din cauza lipsei infrastructurii educaționale, iar reabilitarea acestei clădiri și repunerea ei în circuitul educațional este soluția logică pentru a rezolva măcar o parte din această problemă”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *