Primăria Timișoara plătește de două ori aceeași lucrare, în regie proprie

Primăria Timișoara plătește de două ori aceeași lucrare, în regie proprie

Primăria Timișoara plătește de două ori aceeași lucrare, în regie proprie.

Caz incredibil la Timișoara, unde primăria asfaltează pentru a doua oară, în decurs de 7 luni, aceleași străzi din zona Modern și carosabilul din Piața Virgil Economu. În plus, practic aceeași lucrare, reluată, este facturată de două ori, iar costurile sunt suportate din bugetul local.

Ceea ce este ilegal și dincolo de tertipul financiar folosit de administrație, a intrat în atenția inspectorilor Curții de Conturi, chiar dacă este weekend.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, înțepături la adresa USR, la Timișoara, în fața primarului Fritz

Primăria Timișoara a anunțat vineri, 28 aprilie,  că traficul rutier din Piața Virgil Economu va fi afectat în perioada 29 aprilie – 1 mai de anumite lucrări la carosabil, efectuate de către Societatea Drumuri Municipale, care este în subordinea primăriei și are ca acționar Consiliul Local Timișoara.

În weekendul prelungit de 1 mai, echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) lucrează în zona Modern. Asta cu toate că au mai făcut-o și în toamna anului 2022. Primarul Dominic Fritz a spus că acest fapt se datorează calității proaste a lucrărilor realizate în urmă cu câteva luni.

lucrari 1 1

Tot primarul explică și motivele refacerii carosabilului: lucrările efectuate în același loc, în urmă cu câteva luni au fost „deficitare”. Tocmai de aceea, deși se află în subordinea municipalității, compania a fost pusă să refacă lucrările din bugetul propriu. Buget propriu care înseamnă de fapt, bani din bugetul UAT Timișoara. Cu alte cuvinte, din bugetul orașului, se plătește de două ori, aceeași lucrare, reluată pe motive de deficiențe în execuție.

“Mulți m-ați întrebat de ce se lucrează din nou în intersecția de la Modern. Pentru că lucrările făcute acolo au fost deficitare.

Așa că am cerut SDM să refacă pe cheltuială proprie lucrările neconforme realizate anul trecut. Echipele lucrează în acest weekend prelungit, cu trafic redus și multă lume plecată din oraș, pentru a crea disconfort cât mai mic.

Calitatea lucrărilor nu e ceva negociabil, pentru că sunt banii timișorenilor la mijloc. Dacă ceva nu e executat cum trebuie, cerem să se refacă pe propria cheltuială”, a scris sâmbătă, 29 aprilie 2023, primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

În mod, intenționat, în anunțul de restricționare a traficului, făcut de primărie pe 28 aprilie 2023, nu se menționează ce firmă execută lucrările și nici care este costul acestora.

Primele lucrările ale SDM în Piața Virgil Economu s-au desfășurat la finalul lui octombrie 2022. Acestea au fost precedate și de alte lucrări în zonă. Mai exact, de cele de pe Calea Lugojului, desfășurate în august și septembrie 2022.

„În august-septembrie am reparat Calea Lugojului și săptămâna viitoare reparăm și intersecția Modern. Vom lucra în special noaptea, în timpul vacanței școlare pentru a afecta cât mai puțin traficul”, anunța, pe 20 octombrie 2022, viceprimarul Ruben Lațcău.

Nici atunci, nici acum, nu s-a menționat la ce valoare se ridică costul lucrărilor. Cert este că nici viceprimarul Ruben Lațcău, anul trecut și nici primarul Dominic Fritz, sâmbătă, 29 aprilie 2023, nu au avansat nicio cifră, referitor la cheltuielile cu aceste reparații rutiere.

„Renașterea bănățeană” va face publice costurile lucrărilor din toamna anului 2022, cât și pe cele din 29-30 aprilie 2023, imediat ce vom putea cere oficial aceste informații, de la Primăria Timișoara.

Un singur lucru este clar și acesta reiese și din mesajul de astăzi (29 aprilie 2023 – n.r.) al primarului Dominic Fritz: s-a plătit lucrarea de reparație din zona Modern, din octombrie 2022 către SDM, din bugetul local, iar costurile lucrărilor din acest weekend, de pe același amplasament, vor fi suportate de către SDM, adică din același buget local al orașului.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *