Primăria Timișoara organizează ultima consultare publică pentru noul PUG

Primăria Timișoara organizează ultima consultare publică pentru noul PUG

Primăria Timișoara organizează ultima consultare publică pentru noul PUG

Cu greu, după doi ani de dezbateri și 20 ani de funcționare pe vechiul Plan Urbanistic General, Timișoara va avea, în sfârșit, un nou PUG. Ținut inițial “la secret” și prezentat unui grup restrâns de oameni de afaceri și directori de mari companii din oraș, planul urbanistic general a intrat în consultare publică pentru aproape două luni de zile, în luna august 2023.

Primăria Timișoara îi invită pe timișorenii interesați de proiect la o ultimă consultare publică înainte de introducerea acestuia pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi aprobat. Consultarea va avea loc în data de 27 septembrie, de la ora 17:00, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara și a Regulamentului Local de Urbanism aferent a fost publicat spre consultare în data de 7 august și mai poate fi consultat la adresa: Plan Urbanistic General 2023 (primariatm.ro) .

Noul Plan Urbanistic General stabilește regulile de urbanism pentru întregul oraș, precum și direcțiile majore de dezvoltare armonioasă, coerentă și durabilă ale Timișoarei.

Timișorenii care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, precum și intenția de a participa la ședință și a lua cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării, se pot adresa, în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic la adresa: camelia.crisa[email protected] . Termenul limită este 26 septembrie, ora 12:00.

Participanții care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz renunță la “iluminatul inteligent” și se întoarce la cel prin cablu

Printre obiectivele principale ale noului PUG se numără corectarea reglementărilor anterioare, care fie au fost insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelată și lipsită de armonie.

Noul PUG introduce reguli clare și detaliate pentru toți, astfel încât să se simplifice procesul de avizare a proiectelor mai puțin complexe. Odată aprobat, aceștia se vor putea autoriza direct în baza noului PUG, nefiind necesar un PUZ.

Planul Urbanistic General actual a fost aprobat în urmă cu 21 de ani, prin HCL 157/2002. Termenul de valabilitate inițial a fost de 5 ani și a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen de valabilitate este decembrie 2023.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *