Primăria Timișoara lansează licitația pentru proiectare (faza SF) pentru reabilitarea a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare. Fritz: „Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată”

Primăria Timișoara lansează licitația pentru proiectare (faza SF) pentru reabilitarea a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare. Fritz: „Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată"

Primăria Timișoara lansează licitația pentru proiectare (faza SF) pentru reabilitarea a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare. Fritz: „Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată”

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare. Anunțul a fost publicat pe sistemul electronic de achiziții publice.

CITEȘTE ȘI: Medicii Spitalului „Dr. Victor Babeș” atrag atenția: Abuzul de antibiotice face ca în cazul unor infecții severe să nu mai existe soluții terapeutice” 

Din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

„Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată. În ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de rețea și mai avem încă trei din actuala etapă. Pregătim următoarea investiție majoră pentru rețeaua de termoficare, adică modernizarea a încă 29 de km de rețea, veche și uzată, care iarnă de iarnă ne produce zeci de avarii, adică bani cheltuiți în plus și disconfort în casele abonaților Colterm”, transmite primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Termenul de depunere al ofertelor este 01.11.2022

Anunțul de participare de pe SEAP poate fi consultat aici:

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100173828


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Primăria Timișoara lansează licitația pentru proiectare (faza SF) pentru reabilitarea a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare. Fritz: „Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată”

  1. Marxistul tot cu lupta in gura, observati va rog, de cate ori foloseste in comunicare, acest mincinos, termenul „lupta”. la el totul este o „lupta”, probabil o lupta pentru a strange cat mai multe comisioane.

  2. Cred ca interviul asta este o gluma proasta.Si titlul articolului trebuia sa fie Interviu cu primarul PINOCHIO si nu Interviu cu primarul Dominic Fritz
    A fost si Robu un PINOCHIO dar putin mai mic. Macar a mai facut si pentru Timisoreni cate ceva.Dar nu ca FRITZ al tau care in timpul trecut la primarie ce a facut? A cumparat o vila de 300000 de euro,a lasat Timisoara in frig,a transformat orasul intro halda de gunoi. In rest VRAJELI de Buftea

  3. DA aia 29 de km reabilitati in prima faza sunt cam maxim 9 de teava primara restul retele secundare..Timisoara are cam 70 de km de teava primara din care reabilitate doar vreo 30 in ultimii 30 de ani plus vreo 200 de km de retele secundare din care reabilitati maxim 20 de procente..Deci cu ce ne laudam?Sunt zone (Odobescu) in care cu toate ca aproape toti au incalzire proprie s-au spart sosele si inlocuit tevi daor de dragul de a face norma ,dee bani europeni aruncat
    Sistemul asta nu este si nu va fii viabil niciodata in conformatia asta este pur si simplu nerentabil..Trebuia facute microcentrale cartier cu cogenerare,plus contorizare extinsa pe orizontala dar nu s-a facut nimic mai bine capusam

  4. Dominic Fritz, face gargară. Hai sa ne facem ca lucram.Sa spună ceva concret „AM REALIZAT, DATORITA MIE ” nu cacaturi ca încearcă, face demersul, vrăjeli de doi lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *