Primăria Timișoara își trage birt de peste un milion de euro în buricul târgului

birt primarie

Municipalitatea deține, în plin centrul orașului de pe Bega, adică pe strada Vasile Alecsandri numărul 1, un imobil, pe care l-a lăsat pradă timpului și unde nu a investit nici un leu în ultimii 30 de ani. Vreo două partide politice au fost momite să-și facă sediul în respectiva coșmelie, doar-doar vor băga niște bani în reamenajări. Unul dintre ele chiar a trecut la treabă și a vopsit poarta, faptă pentru care s-a ales și cu o amendă.

Prin 2009, vechea administrație promitea că va reabilita clădirea cu o parte din banii obținuți din vânzarea Cazarmei U, dar aceasta nu s-a mai întâmplat. În septembrie 2016, după episoadele cu partidele și cu amenda pentru poarta verde, aleșii timișorenilor au luat decizia să aloce bani de la buget pentru repararea imobilului.

Lucrările ar fi urmat să coste 5,7 milioane de lei, iar investiția ar fi constat în „lucrări de consolidare structurală, de cosmetizare și extindere pe verticală de la regimul actual Sp + P + 1E la Sp + P + 2E + M și lucrări de instalații, mărind rezistența, stabilitatea și confortul de ansamblu al construcției existente”. De la o suprafață construită desfășurată totală de 1.189.71 mp s-ar fi ajuns, prin adăugarea unui etaj, la 1.373,25 mp, fără să se demoleze nimic.

La câteva luni de la această decizie, muza neobosită a autorităților timișorene îi inspiră pe aleși să modifice hotărârea anterioară și să ia una nouă, de schimbare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, și să se apuce de dărâmat, pe ici-pe colo, prin părțile esențiale.

„Se aprobă modificarea denumirii lucrărilor aprobate cu HCL nr. 79/9.09.2016 pentru execuția serviciului de întocmire a documentației de proiectare pentru obiectivul de investiții Extindere și reabilitare imobil situat pe str. V. Alecsandri, nr. 1, Timișoara în Extindere și reabilitare imobil – respectiv: Demolarea și reconstruirea corpului C7 – funcțiunea propusă bar de vară; demolarea corpurilor C4, C5, C6 – situate în corpul B; consolidare, extinderea pe verticală a corpului C2 de la Sp+P+1E la Sp+P+2E+M, refuncționalizarea/schimbarea destinației spațiilor în spații pentru alimentație publică (restaurant-bar) la subsol +parter și birouri la etaj 1+etaj 2+ mansardă; Crearea a patru accese la parter (corp C2) din exterior (str. V. Alecsandri); Realizarea unui lift exterior din curtea interioară; Amenajarea curții interioare cu scenă, pavaj, terasă (alimentație publică) pe str. V. Alecsandri, nr. 1, Timișoara din Programul de Dezvoltare 2017-Investiții”.

Desigur, în hotărârea aprobată de domnii consilieri fără nici un murmur, indiferent de culoarea politică, nu mai scrie nimic despre costurile pe care le impune transformarea clădirii într-un birt ultracentral, cu vad la cote maxime, după cum nu s-a suflat vreo vorbă despre posibilul beneficiar al unor asemenea dotări de lux pe banii contribuabilului.

După halul în care arată clădirea, însă, suma investită nu va fi mică și chiar dacă se va rămâne la cele 5,7 milioane de lei inițiale, pare cel puțin ciudat că municipalitatea se străduiește să amenajeze un local de alimentație publică, într-o epocă în care nu ducem lipsă de investitori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primăria Timișoara își trage birt de peste un milion de euro în buricul târgului

Lasă un răspuns