Fost angajat al unei primării timişene, trimis în judecată pentru falsuri

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost angajat al unei primării din judeţul Timiş, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2013, Dorel Rusalin Crăciun, de la Primăria Tormac, a depus cu rea-credință, în numele a doi fermieri, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate (contracte de arendă, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice și plăți naționale directe complementare, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Astfel, prin acțiunile sale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 330.570 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Anterior, acesta a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de fraudare a fondurilor europene, iar procesul penal a fost finalizat printr-o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns