Primăria Timișoara își atacă dur una dintre societățile subordonate

Primăria Timișoara își atacă dur una dintre societățile subordonate

În cadrul unei postări pe o rețea de socializare, Primăria Timișoara lansează un atac la una dintre socitățile care îi aparțin, și anume Horticultura SA:

„În aceste zile, cetățenii vor putea vedea în unele parcuri că se desfășoară lucrări de toaletare a crengilor uscate sau de tăiere a arborilor uscați. SC Horticultura SA este compania care are prin contract obligația să întrețină parcurile din zona centrală.

Am transmis companiei o notificare ce avea ca termen de rezolvare perioada 21-30 iulie, prin care s-a solicitat eliminarea crengilor uscate din arbori și tăierea arborilor uscați, care puneau în pericol trecătorii din parcurile ILSA/Mocioni, Regina Maria (Poporului) și Justiției. În plus față de termenul limită 30 iulie le-am acordat o perioadă de grație de 10 zile.

Cu toate acestea, nu s-a intervenit deloc în parcul ILSA. Deoarece compania nu a respectat această notificare, Primăria Municipiului Timișoara a apelat la specialiștii arboriști ai compartimentului de voluntari din cadrul primăriei, SALVO, pentru punerea în siguranță a zonei, iar intervențiile lor vor continua zilele acestea. Conform datelor noastre, SC Horticultura SA are peste 500 de sesizări nerezolvate, unele chiar din 2019.

CITEŞTE ŞI: Pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara, copacii nu mor în picioare

Toate se referă la toaletări de crengi uscate și la tăieri de arbori uscați, care reprezintă un potențial pericol pentru cetățeni și bunurile din spațiul public. Aceasta înseamnă că societatea Horticultura nu își respectă responsabilitățile contractuale și nu gestionează cu profesionalism zestrea verde a orașului. Mulțumim colegilor noștri din compartimentul voluntar SALVO care au intervenit și de această dată cu promptitudine, pentru siguranța timișorenilor”.

Postarea ar putea fi un preambul la schimbările preconizate în relația municipalității cu Horticultura SA, dar asupra acestui aspect ne vom lămuri în zilele următoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns