În Timişoara începe dezinsecţia pentru prevenirea virusului Zika

Primăria Municipiului Timişoara începe tratamentul de dezinsecţie pe domeniul public pentru prevenirea apariţiei virusului Zika.

Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au determinat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care este absolut necesar luarea măsurilor de combatere a acestora.

Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de Biocide şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, crescătorii de albine din municipiul Timişoara ar trebui să limiteze pe cât posibil zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate în zbor.

Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate în toate cartierele oraşului. Municipiul Timişoara a fost împărţit în 6 sectoare, 3 la nord de canalul Bega şi 3 la sud de canalul Bega.

Rprezentanţii primăriei recomandă instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să realizeze operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei.

În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

De asemenea, în perioada acţiunilor se solicită cetăţenilor ca, seara între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timişoara începe dezinsecţia pentru prevenirea virusului Zika

Lasă un răspuns