Primăria Timișoara anunţă o nouă acțiune de deratizare pe domeniul public

Primăria Timișoara anunţă o nouă acțiune de deratizare pe domeniul public

Primăria Municipiului Timișoara a anunţat că va desfășura, în perioada 11 – 17 noiembrie 2024, în intervalul orar 09:00-17:00, o nouă acțiune de deratizare în scopul combaterii rozătoarelor și asigurării unui mediu urban sigur și salubru pentru cetățeni.

Aceste activități de deratizare sunt realizate periodic pentru a controla și reduce populația de rozătoare, contribuind astfel la protejarea sănătății și siguranței comunității. Produsele utilizate sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Colbrom  Pastă). Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (rodenticide). Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

CITEŞTE ŞI: Pe unele șantiere publice din Timișoara se lucrează ca în lumea a treia, dar primăria se laudă că a sancționat “drastic” un constructor, după ce l-a tolerat timp de trei ani. FOTO și VIDEO

„Pentru succesul acestei acțiuni, Primăria Timișoara apelează la sprijinul și colaborarea cetățenilor. Este recomandată igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor. Sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public și vă recomandăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie, pentru a nu intra în contact direct cu substanţele raticide.

Staţiile de intoxicare sunt astfel concepute încât să permită doar accesul rozătoarelor, iar substanța raticidă conține un aditiv extrem de amar, care descurajează ingerarea accidentală de către alte mamifere. În caz de ingerare accidentală, producătorul recomandă ca antidot vitamina K.

Primăria Municipiului Timișoara își exprimă încrederea că, prin colaborarea între autorități și comunitatea locală, ne vom bucura de un mediu urban curat și sigur pentru toți locuitorii orașului”, a transmis municipalitatea.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acțiunii va fi extinsă.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *