Primăria s-a apucat de spălarea străzilor Timișoarei

Primăria s-a apucat de spălarea străzilor Timișoarei

Spălarea străzilor din Timișoara, în această primăvară, este un obiectiv anunțat de municipalitate, care își propune să diminueze cantitatea de praf de pe carosabil și, implicit, din aer.

”Sunt mai multe măsuri pe care le derulăm concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradală cu echipe de la Penitenciar, controale la șantierele din oraș pentru a stopa împrăștierea noroiului de pe roțile mașinilor în tot orașul, depistarea și eliminarea gropilor clandestine de gunoi și amendarea celor care nu respectă legislația în domeniu. În curând vom amplasa 500 de coșuri noi de gunoi în oraș”, susține primarul Dominic Fritz.

Primele lucrări de spălare mecanizată cu utilajele din dotarea companiei de salubrizare Brantner sunt în desfășurare pe 41 de artere importante din Timișoara, susține Primăria, mai precizând că timpul favorabil din ultimele zile creează condițiile pentru începerea programului de spălare, care urmează să fie organizat pe diverse zone.

Străzile pe care s-a intervenit deja cu utilajele de spălare sunt cele cu două benzi pe sens, majoritatea dintre ele fără locuri de parcare adiacente carosabilului:

Calea Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, C. Buziașului (Stan Vidrighin), Bd. Sudului, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, Bd. 16 Decembrie 1989, Bd. Vasile Pârvan, Str. Cluj, Str. Arieș, FC Ripensia, Martir Surorile Caceu, Bd. Mihai Viteazul, Bd. General I. Dragalina, Spl. Tudor Vladimirescu, Bd. Michelangelo, Str. 20 Decembrie, I.C. Brătianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, Bd. Regele Ferdinand I, Bd. Republicii, Str. Sf. Ioan, Hector, Bd. Take Ionescu, Str. Popa Șapcă, Bd. Antenei, Calea Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, Str. Gh. Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Torontalului, Str. Miresei și Martin Luther.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, obligat de Tribunalul Timiș la plata unor despăgubiri în solidar cu primăria și secretarul instituției

Intervențiile următoare vor avea loc pe străzi de dimensiuni mai reduse. Pentru această etapă, reprezentanții Brantner și ai Poliției Locale se coordonează pentru eliberarea locurilor de parcare pe tronsoanele și în intervalele orare în care vor avea loc acțiunile de curățare și spălare a străzilor. Graficele de intervenții pot fi urmărite de timișoreni pe site-ul municipalității, www.primariatm.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *