Primăria nu știe cum se numește piața ultracentrală a Timișoarei

Primăria nu știe cum se numește piața ultracentrală a Timișoarei

Misterioasa Piață Victoria din Timișoara devine obiect de concurs internațional de servicii de consultanță, deocamdată. Consultanță în vederea organizării unui concurs mai încolo. Concurs de soluții pentru ”Amenajare și modernizare Piața Operei și străzi zona Cetate”, așa se numește de fapt.

Aha, în punctul ăsta comunicatul oficial al Primăriei Timișoara lasă să se întrevadă că ar putea fi vorba despre Piața Victoriei, totuși.

Deși mai la vale o ține langa cu Piața Victoria, ciudată obsesia pentru nominativ, când numele oficial al locului e la genitiv. Bine că denumirea proiectului nu pomenește despre Piața Opera, măcar vechea denumire e la cazul gramatical corect. Dar poate la un moment dat are idei municipalitatea pentru reconfigurat Piața Libertatea. Sau Piața Unirea, cine știe.

Fritz însuși a pus gând bun Pieței Victoria

Primarul Dominic Fritz însuși se fălește că fi-va ctitor de Piața Victoria mai altfel. ”Dorința noastră este să găsim cea mai bună soluție pentru amenajarea Pieței Victoria, cu respect pentru memoria locului, iar acest lucru îl putem face doar prin organizarea unui concurs profesionist de soluții, care să atragă o participare internațională. Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie și de emoție pentru timișoreni, într-un spațiu deschis, primitor, eficient și accesibil pentru toți”, afirmă Fritz.

Primăria nu știe cum se numește piața ultracentrală a Timișoarei

Municipalitatea timișoreană a transmis către SEAP (sistemul electronic de achiziții publice, n. r.) caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciilor de consultanță pentru concursul de soluții referitor la Piața Operei, adică Victoria cum ar veni.

Câștigătorul contractului va elabora întreaga documentație pentru concurs, adică regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei, asigurarea promovării naționale și internaționale a competiției, realizarea și gestionarea site-ului oficial al acesteia, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, plus asigurarea tuturor costurilor legate de jurizare.

Din greșeală probabil e pomenită și denumirea… corectă

Mai la vale în comunicat, Primăria zice că ”actualul aspect al Pieței Victoria datează din anii ‘80, când a fost scoasă și linia de tramvai care traversa centrul Timișoarei. Zona vizată este constituită din Piața Victoriei (singurul loc din comunicat unde denumirea e corectă n. r.) și străzile adiacente care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală și care o integrează în țesutul urban existent.

CITEŞTE ŞI: Spargere în Parlament. Un bărbat beat a fost prins și dus la Poliție

În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei Piața Victoria este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”.

CITEŞTE ŞI: Video. Aproape de tragedie: Șofer de TIR din Belarus, rupt de beat pe un drum din România. A fost oprit de alți conducători auto

Valoarea estimată a serviciilor de consultanță este de 267.666 de lei, fără TVA, iar termenul de deschidere a ofertelor este 1 februarie 2022. Dar, pentru că nu e clar dacă Piața Operei sau Piața Victoria va fi supusă modernizării într-un glorios final, era nimerit ca proiectul să demareze cu achiziționarea unui manual de gramatică de gimnaziu și a oricărei hărți a Timișoarei, căci pe niciuna n-a fost trecută vreodată misterioasa Piață Victoria.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Primăria nu știe cum se numește piața ultracentrală a Timișoarei

  1. Bani pentru consultanta aiurea.
    Regindim si platim aiurea -poate ca aiurea doar pt noi si bugetul orasului-pt altii profitabil-o zona care arata decent.
    In conditiile in care Timisoara plinge efectiv in restul zonelor, cu drumuri/curatenie/instalatii vechi si nefunctionale !
    Vai si amar de asa gospodari.
    Dar revin- cu siguranta stiu ei ce fac-si pt cine.

  2. Un primar agramat si fara cunostinte de arhitectura vorbeste prostii… Fritz nu esti in stare sa administrezi un oras ca Timisoara da ti demisia si pleaca in Germania de unde ai venit si lasa-ne … Pleaca pana nu este prea tarziu.

  3. Piata Operei (sau Victoriei, daca doriti, desi nu m-am obisnuit nici pana acum cu denumirea asta) este actualmente un spatiu deschis, primitor si accesibil pentru toti. Nu am auzit, in ultimii 70 de ani, sa i se fi interzis cuiva accesul la Piata Operei, se pare ca cineva din administratia locala, cu functie mare, bate campii. Alte prioritati nu avem…??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *