Orban: Forța Dreptei vrea să se afilieze la PPE

Orban: Forța Dreptei vrea să se afilieze la PPE

Forța Dreptei vrea să se afilieze la PPE, spune Ludovic Orban. El explică și cui se adresează noul partid și de ce a fondat Forța Dreptei.

Ludovic Orban explică la RFI de ce a fondat Forța Dreptei: „Am luat decizia de a începe o construcție politică în primul rând dintr-o obligație morală pe care o am față de oamenii care au crezut în noi și care ne-au acordat încrederea în 2020, în cadrul alegerilor locale și parlamentare. Din păcate, conducerea PNL a luat o decizie contrară promisiunilor electorale și angajamentelor pe care le luase PNL, aducând PSD la guvernare.

Practic, obligația morală pe care o am este de a susține toate proiectele pe care noi ne-am angajat că le vom realiza. Doi: odată cu transformarea PNL într-o anexă a PSD, odată cu realizarea acestui proiect de guvernare, la ora actuală, nu mai există o forță politică autentică de centru-dreapta-dreapta, care să se bazeze pe valorile, principiile curentelor doctrinare de dreapta liberalist-conservatorist-creștin-democrate”.

El explică de asemenea cui se adresează noul partid: „România are nevoie de această forță politică de dreapta și mă implic cu toată energia și cu toată forța în această construcție care să reprezinte România dinamică, România care se mișcă, România întreprinzătorilor, România oamenilor care muncesc, care creează, care inovează, care schimbă lucrurile în bine (…). Obiectivul pe care-l avem este să ne afiliem la PPE, care grupează formațiunile de centru-dreapta de la nivel european”.

Întrebat, în contextul în care spunea că Forța Dreptei caută să atragă electoratul dezamăgit și nereprezentat politic, cu valori conservatoare, creștine, dacă formațiunea este un partid antisistem, Orban a răspuns: „Cum să fie un partid antisistem? Sub nicio formă. A nu se confunda conservatorismul, de exemplu, cu anumite mișcări și atitudini, care sunt calificate ca suveraniste, antieuropene. Una este reprezentarea corectă a intereselor naționale, alta este propaganda împotriva proiectului european.

CITEŞTE ŞI: Primăria nu știe cum se numește piața ultracentrală a Timișoarei

Eu sunt un om care cred în proiectul european, sunt un euroatlantist, am susținut cu toată tăria integrarea României în UE, în NATO. Sigur că în toate aceste structuri, interesele României trebuie reprezentate corect. Oamenii care reprezintă România trebuie să apere interesele României, așa cum fac toți politicienii statelor europene, adică nu trebuie să acceptăm decizii care ne dezavantajează în mod evident și trebuie să ne creăm un mecanism de lobby, de influență asupra factorilor decizionali de la nivel european, care să ducă la decizii care sunt favorabile României”.

Sursa: Mediafax

Foto: Adevărul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *