Primăria Municipiului Timișoara alocă peste 13.000 de burse pentru elevi. Ce valori au și cine le primește

Pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani vor putea opta între pensie și indemnizație

Primăria Municipiului Timișoara alocă peste 13.000 de burse pentru elevi. Ce valori au și cine le primește

Vor fi alocate 16 milioane de lei pentru anul 2022, mai mult cu 4 milioane față de anul trecut.
Consiliul Local al Municipiului Timișoara va primi spre aprobare un proiect de hotărâre pentru stabilirea nivelului cuantumurilor pentru bursele școlare acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul 2022.

CITEȘTE ȘI: Retroparada Primăverii, la Timişoara. Vor putea fi admirate peste 80 de vehicule superbe

Se va aproba și numărul de burse, fiind propuse 13.633 de burse, în sumă totală de 16.089.080 lei.
Numărul burselor și suma sunt mai mari față de anul trecut, când au primit burse 13.137 de elevi, iar suma totală a fost de 12.106.500 lei, cu 4 milioane de lei mai mică decât în 2022.
”Am suplimentat suma pentru anul acesta, tocmai pentru ca toți elevii care îndeplinesc condițiile să primească bursă și să îi ambiționăm pe cât mai mulți copii să își îmbunătățească performanțele la învățătură.
Sistemul de educație local este prioritar pentru noi și susținerea financiară a elevilor este una din modalitățile de încurajare a performanței în educație,” a spus primarul Dominic Fritz.
Cuantumurile burselor pentru cele patru categorii (performanţă, merit, studiu şi sociale), au fost stabilite la valoarea de  500, 200, 150, respectiv 200 lei pe lună.
La aprobarea bugetului local al municipiului Timișoara pe anul 2022, pentru burse a fost alocată suma de 16.668.000 lei, din care 578.920 lei au fost utilizați pentru plata burselor restante din anul 2021 – perioada 13 septembrie – 31 decembrie 2021 și 3 -14 ianuarie 2022 (prelungirea semestrului I). Rezultă așadar, suma de 16.089.080 lei pentru bursele școlare pentru anul 2022.
Criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de către Ministerul Educației și Cercetării.
Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță,  de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare.
Bursele de ajutor social se acordă tuturor elevilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.
Dat fiind faptul că suma alocată în buget este suficientă pentru acoperirea necesarului de burse solicitate, se vor putea acorda integral toate categoriile: burse sociale (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici), burse de studiu, burse de performanță și burse de merit pentru fiecare unitate de învățământ.
Acordarea integrală a burselor, care se practică doar în ultimii doi ani, înseamnă că, spre deosebire de alți ani, când suma totală era insuficientă, vor primi burse toți elevii care au acest drept, conform listelor transmise de unitățile de învățământ.
Proiectul de hotărâre îl găsiți aici:https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=506B2DDF848387FEC2258821003FB39E


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *