Primăria colectează planurile de eliminare a deșeurilor

deseuri 2

Potrivit art. 8, alin. (2), din HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, cu modificările ulterioare, producătorii/generatorii de deşeuri rezultate din activitățile medicale au obligaţia să prezinte anual, până la data de 1 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului.

CITEȘTE ȘI: Schimbare importantă privind permisul în 2019!

Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 8, alin. (3) din actul normativ local menționat mai sus.

CITEȘTE ȘI: Primele detalii legate de furtul de la bancomatul aruncat în aer. Trei cutii metalice cu bani lipsesc

De asemenea, potrivit prevederilor art. 10, alin. (1) din HCL nr. 159/2016 privind aprobarea Regulamentului privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări în Timişoara, cu modificările și completările ulterioare, deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar-gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 15 februarie, compartimentului de specialitate din cadrul primăriei, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 10, alin. (2) din HCL nr. 159/2016, cu modificările şi completările ulterioare

CITEȘTE ȘI: Meteorologii, anunț-surpriză – Se încălzește vremea! Prognoza meteo pentru o săptămână

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

CITEȘTE ȘI: „Rabla pentru electrocasnice” continuă și în acest an. Vezi comercianții agreați în Timișoara

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor se sancţionează contravenţional, astfel: pentru persoane fizice, cu amendă cuprinsă între 1.500-2.000 de lei; pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000-2.500 de lei.

Programul de depunere a acestor documente este următorul: luni, miercuri, joi și vineri – orele 8,30-16,30; marți – orele 8,30-18,30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *