O localitate timișeană îşi schimbă înfăţişarea, graţie unui proiect în valoare de patru milioane de euro

ciacova 10

La Ciacova, s-a făcut un pas uriaş pentru modernizarea localităţii.

Astfel, a fost semnat contractul de finanțare prin fonduri europene, în valoare de peste patru milioane de euro, pentru modernizarea centrului urban, respectiv Piața Cetății și Palatul Administrativ, împreună cu zonele adiacente.

CITEȘTE ȘI: Schimbare importantă privind permisul în 2019!

petru filipDupă acest demers, urmează finalizarea proiectării și obținerea tuturor avizelor, astfel încât investiţia, finanţată prin Programul Operaţional Regional, să poată fi materializată cât mai repede. În esenţă, modernizările vor viza două componente.

Prima dintre ele se referă la infrastructura rutieră şi pietonală şi va afecta Piaţa Cetăţii, care va fi refăcută şi pavată cu piatră cubică.

CITEȘTE ȘI: Porci sacrificaţi târâţi cu maşina într-un oraș bănățean

“Va fi ceva în genul Pieţei Unirii din Timişoara”, spune Petru Filip, primarul comunei Ciacova.

În acelaşi timp, nu va mai exista nici un stâlp de curent electric, toate liniile de energie urmând a fi mutate în subteran.

CITEȘTE ȘI: Primele detalii legate de furtul de la bancomatul aruncat în aer. Trei cutii metalice cu bani lipsesc

Vor fi restaurate, de asemenea, monumentele “Fecioara Maria” şi “Crucea Ortodoxă Sârbă”.

Cea de-a doua componentă vizează Palatul Administrativ, acesta urmând a fi transformat în centru de cultură pentru tineret.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii, anunț-surpriză – Se încălzește vremea! Prognoza meteo pentru o săptămână

“Vom avea o sală de proiecţie, una de conferinţe, dar şi alte spaţii cu activitate diversă, pentru că este un loc destul de generos, care permite multe evenimente.

Tot acolo vom muta muzeul şi biblioteca”, a declarat primarul Petru Filip (foto). Această modernizare este lucrarea de cea mai mare anvergură realizată după 1989 în Ciacova.

În acelaşi registru se înscrie şi reabilitarea Turnului de Apărare (Cula turcească), pentru care a fost semnat un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro.

Şi în cadrul acestui obiectiv vor fi organizate spaţii muzeale, urmărindu-se a se exploata potenţialul turistic şi cultural.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O localitate timișeană îşi schimbă înfăţişarea, graţie unui proiect în valoare de patru milioane de euro

  1. Si cu ce vor schimba in bine pietrele alea cubice viata cetatenilor? Bani aruncati cu paraindarat! Primarului o sa-i mai creasca falcile si conturile un pic si gata. Asta a fost!

Lasă un răspuns