Primar din vestul ţării, trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Zăbrani, județul Arad, Marian Toader, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Totodată, vor fi judecaţi inculpaţii Radu Viorel Popa, reprezentant al SC Belle Fruct SRL şi SC Best New Mill SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire de documente false, spălare de bani și evaziune fiscală, Jean Cîrja, reprezentant al SC Prestrobotrans SRL și SC Jean Trans Company SRL și Valer Pop, reprezentant al SC Merișor Vest SRL, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la folosirea de documente false și spălare de bani, Simon Petru Faur, administrator la SC Vicarforest SRL, pentru complicitate la folosirea de documente false.

Totodată, potrivit noii proceduri penale, în judecată au putut fi trimise și firmele de mai sus, ai căror reprezentanți sunt cercetați penal.

Din rechizitoriul procurorilor, rezultă că, în perioada 2010 – 2014, primarul arădean, împreună cu Radu Popa au constituit un grup infracțional, la care au aderat ulterior şi Jean Cîrja, Valer Pop și Petru Simon Faur, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.

Conform anchetatorilor, valoarea totală a sumelor de bani încasate, pe nedrept, de firma administrată de Radu Viorel Popa, în cadrul celor două campanii de reconversie viticolă, este de circa trei milioane de lei, reprezentând valoarea sprijinului financiar nerambursabil pentru două campanii agricole.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Primar din vestul ţării, trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu

  1. Niste gainari, nu se mai satura sa fure si doar pentru a se capatui peste noapte! In loc sa faca o aductiune de apa, canalizare, drumurile din comuna ei aplica modelul Razboinicului luminii: fura de la saraci, vinde la suprapret doar peste a se imbogati! Inainte de a detine o functie publica unii nu aveau nici macar bicicleta dar apoi isi numara casele

Lasă un răspuns