Primar din Timiş, condamnat la închisoare cu suspendare. Instanţa l-a obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

Primarul comunei timișene Coșteiu, Petru Carebia, care a ajuns în atenția presei după ce au fost făcute publice imagini indecente cu acesta, a fost condamnat, de Judecătoria Lugoj, la un an de închisoare cu suspendare.

Edilul-șef a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că și-a angajat fiica pe un post de bibliotecar, însă magistrații au schimbat încadrarea faptei în infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Conform sentinței, Petru Carebia nu mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice pe o durată de 3 ani dacă hotărârea judecătorească (care nu este definitivă) se va menține și după epuizarea căilor de atac.

Totodată, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, la… Primăria comunei Coșteiu sau la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Primar din Timiş, condamnat la închisoare cu suspendare. Instanţa l-a obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

Lasă un răspuns