Primar din Timiş, condamnat la închisoare cu suspendare. Instanţa l-a obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

Primarul comunei timișene Coșteiu, Petru Carebia, care a ajuns în atenția presei după ce au fost făcute publice imagini indecente cu acesta, a fost condamnat, de Judecătoria Lugoj, la un an de închisoare cu suspendare.

Edilul-șef a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că și-a angajat fiica pe un post de bibliotecar, însă magistrații au schimbat încadrarea faptei în infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Conform sentinței, Petru Carebia nu mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice pe o durată de 3 ani dacă hotărârea judecătorească (care nu este definitivă) se va menține și după epuizarea căilor de atac.

Totodată, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, la… Primăria comunei Coșteiu sau la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primar din Timiş, condamnat la închisoare cu suspendare. Instanţa l-a obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

Lasă un răspuns