Prima țară europeană care impune vaccinarea adulților. Amenzi de până la 3.600 de euro pentru cei care refuză

Mărțișoare fără vaccinare! Se închid mai multe centre din Timişoara şi judeţ

Austria va deveni prima țară europeană care va impune vaccinarea persoanelor peste 18 ani de la începutul lunii februarie. Potrivit Euronews, Parlamentul țării a aprobat joi decizia cu 137 de voturi pentru și 33 împotrivă.

Toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani vor trebui să fie vaccinați complet, cu excepția femeilor însărcinate, a celor cu scutiri medicale și a celor care și-au revenit după boală, timp de șase luni.

Din martie, cei care nu pot prezenta dovada vaccinării vor fi inițial amendați cu până la 600 de euro, dar sancțiunea ar putea crește la 3.600 de euro.

Austria a înregistrat un număr record de cazuri, cu aproape 30.000 de noi infecții raportate miercuri.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Nasleu, condamnat la aproape 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor despăgubiri

Austria a anunțat, de asemenea, că intenționează să organizeze o loterie a vaccinărilor pentru a încuraja cetățenii să se vaccineze, conform Mediafax.

Foto: The Local Austria


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Prima țară europeană care impune vaccinarea adulților. Amenzi de până la 3.600 de euro pentru cei care refuză

  1. Daca nu te testezi, nu stii ca esti infectat. In Austria se testeaza sute de mii pe zi, doar asa se ajunge la multi infectati.  TESTELE SUNT GRATIS IN AUSTRIA !!!

Lasă un răspuns