Prima companie care își lasă angajații să lucreze de acasă, pentru totdeauna

Românii din străinătate vor avea acces online la serviciile consulare

Foarte multe companii și-au desfășurat activitatea în condiții optime în ultimele luni, chiar dacă majoritatea angajaților nu s-au deplasat la birou. Ca urmare, unele companii vor să nu mai revină la vechiul format.

Twitter este primul gigant din domeniul tehnologic care și-a anunțat angajați că, după perioada de izolare, nu mai sunt nevoiți să revină la lucru. În schimb, oamenii pot lucra de acasă ”pentru totdeauna”, dacă doresc. Aceasta nu a devenit o obligație a angajaților și nici nu se închide sediul companiei. Este doar o recomandare și ține de fiecare persoană în parte dacă va opta sau nu pentru ea.

Compania a afirmat într-o comunicat oficial că a fost una „din primele care au adoptat un model de work from home în fața pandemiei COVID-19, dar că nu anticipează că va fi printre primele care se va întoarce la birouri”, relatează CNBC. În același document se menționează că, în cazul în care angajații se simt productivi în confortul căminului, pot rămâne acasă pentru totdeauna. ”Vom face acest lucru posibil”, au insistat oficialii companiei.

Chiar și cei care vor să se reîntoarcă la birou, nu o pot face până în toamnă. Potrivit reprezentanților companiei, birourile nu se vor redeschide înainte de luna septembrie, cu foarte puține excepții, aceștia subliniind că „suntem foarte mândri de acțiunile luate devreme pentru protejarea sănătății angajaților și a comunității noastre. Acest lucru va rămâne cea mai importantă prioritate a noastră în lunile care vor urma”.

Ca referință, Twitter s-a numărat printre primele companii care a impus munca de la distanță pentru angajață, la scurt timp după primele cazuri înregistrate în sus. Înainte de impunerea restricțiilor de distanțare socială, CEO-ul Jack Dorsey și-a arătat suportul pentru lucrul de la distanță, în februarie 2020.

Twitter nu este singur în luarea acestor măsuri. Cea mai mare parte a angajaților Google și Facebook ar putea lucra de acasă până la final de an. La birou s-ar putea întoarce doar o mică parte, începând cu lunile iunie și iulie, dar vor lucra în condiții speciale de distanțare.

 

playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Prima companie care își lasă angajații să lucreze de acasă, pentru totdeauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *