Cum se reia activitatea la „Permise, Înmatriculări și Examene Auto” după data de 15 mai

scoala de soferi 3

Ghișeele de la Direcțiile de Permise și Înmatriculări se redeschid de luni, 18 mai. Vor fi luate unele măsuri care să permită distanțarea socială, iar prefecturile din fiecare județ vor stabili programul de lucru. Cei care vor să obțină permisul de conducere pot susține proba practică, traseul, de la începutul lunii viitoare, iar de la jumătatea lunii se va relua și examenul teoretic în sală.

Reluarea activității de examinare pentru permisul auto:

  • început de iunie pentru candidații la proba practică (traseu)
  • jumătatea lunii iunie pentru cei care susțin proba teoretică (sala)

Aproximativ 70.000 de mii de candidați ar fi trebuit să susțină examenul auto în cele două luni ale Stării de Urgență și urmează să fie reprogramați în funcție de dosarul de școlarizare care este valabil 12 luni. Activitatea de examinare pentru obținerea permisului se va relua de luna viitoare și vor avea prioritate candidații care au luat sala și ar fi trebuit să dea traseul, a precizat, pentru RRA comisarul Rodica Popescu de la Direcția de Permise și Înmatriculări:

Rodica Popescu- DRPCIV: ,,Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul şcolilor de şoferi, cu informarea candidaţilor de către şcolile de şoferi. În a doua etapă ne propunem reluarea activităţii de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică ”.

De asemenea, examinatorii și candidații vor purta măști de protecție iar în sală, la proba teoretică capacitatea va fi de jumătate pentru a se păstra distanța.

Pentru că va exista o perioadă destul de mare – de câteva luni – de la terminarea școlii de șoferi și până la examenul de traseu, se recomandă câteva ședinte suplimentare de pregătire, astfel încât să nu se piardă abilitățile dobândite. De asemenea, pentru cei care încă nu au terminat școala, se analizează și varianta pregătirii on-line, a spus Mihai Alecu, directorul general al Autorității Rutiere Române. În privința activității de la ghișeele Permise și Înmatriculări, de luni, 18 mai, se reia lucrul cu publicul la Serviciile de Permise și Înmatriculări din toată țara dar accesul în sedii se va face în grupuri mici iar programul va fi stabilit la nivelul fiecărui județ.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

 

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *