Prichindeii din Timișoara l-au sărbătorit pe Sfântul Martin

sf martin

Cu mare bucurie, dar și cu emoția firească a copilăriei, preșcolarii de la secția de limbă germană a Grădiniței PP nr. 33 din Timișoara l-au sărbătorit, vineri, pe Sfântul Martin într-un cadru festiv, presărat cu multe momente frumoase.

Conform tradiției, copiii au aprins felinare artizanale, peste care, înainte, au presărat un praf de zâne sclipitor și, sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare Melinda Toth și Mihaela Dinache, au interpretat cântecele specifice sărbătorii, în limba germană.

În cadrul evenimentului, micuții au primit vizita unui grup de elevi din ciclul primar al Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” și, în spiritul sărbătorii, și-au împărțit dulciuri și covrigei.

Evenimentul a continuat, mai târziu, la biserica catolică din Piața Traian, cu copiii secției de limba germană din cadrul Grădiniței PP nr. 19, aflată sub tutela aceleiași instituții educative.

Cu felinarele aprinse și sub supravegherea doamnei educatoare Manuela Radu, prichindeii au pornit într-o procesiune până la locașul sfânt, unde au asistat la o scenetă despre viața patronului spiritual al zilei de 11 noiembrie.

Sărbătorirea Sfântului Martin (de existența căruia este legată îndeosebi istorioara potrivit căreia, într-o zi geroasă, sfântul a împărțit cu un cerșetor mantia pe care o purta) este un eveniment pe care Grădinița PP nr. 33 din Timișoara îl marchează în fiecare an, prin grija directoarei Angela Borlovan, inițiatoarea secției de limbă germană din cadrul instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *