Prichindei fericiți, într-o comună timişeană (FOTO)

Zece duzini de prichindei din Tomnatic se declară fericiți pentru că petrec o mare parte din zi în condiții, de multe ori, mai bune ca la mama acasă.

Spre deosebire de multe dintre grădinițele de stat din Timișoara, unde găsirea unui pat pentru somnul de după-amiază poate fi o problemă, iar prânzul vine la pachet prin catering și un loc de joacă în aer liber reprezintă încă un vis, în comuna timișeană micuții au la dispoziție peste 4.000 de metri pătrați.

”Am reabilitat grădinița din localitate iar, acum funcționează cu program prelungit. În prezent sunt înscriși 120 de preșcolari, însă capacitatea unității de învățământ este de 150 de locuri. Avem un spațiu de joacă generos, curtea având 4.000 de metri pătrați. În funcție de vreme, masa se servește fie în sala special amenajată, fie în foișorul din curte”, a precizat Vasile Taciuc, viceprimarul comunei Tomnatic.

Localitatea timișeană a cunoscut în ultimii cinci ani o creștere demografică de peste 700 de locuitori. De altfel, în cele circa 1.000 de case trăiesc nu mai puțin de 800 de copii și tineri până în 18 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns