Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008

Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008

Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008

Preţurile gazelor naturale cresc în toată lumea. Contractele futures pentru gazele naturale din SUA au crescut cu peste 11% la un moment dat, marţi, până la 9,75 dolari pentru un milion de unităţi termice britanice (MMBtu), cel mai ridicat nivel din iulie 2008.

CITEȘTE ȘI: Vine sau nu vine sfârșitul lumii? Ce crede timișoreanul Dan Negru

„Deşi amploarea şi viteza recentelor creşteri ale preţului gazelor naturale indică o contribuţie la dinamica nefundamentală a pieţei, elementele fundamentale de susţinere sunt totuşi motorul principal”, a scris EBW Analytics Group într-o notă pentru clienţi, adăugând că, în principiu, vremea toridă este motorul optimist predominant.

Contractul pentru livrarea în august expiră miercuri, ceea ce creşte volatilitatea, transmite CNBC.

În Europa, contractele futures pentru gaze naturale olandeze TTF au crescut cu 14%, la 201,75 euro pe megawat oră, cel mai ridicat nivel din martie, conform antena3.ro.

Gazprom a anunţat că va reduce şi mai mult fluxurile prin conducta vitală Nord Stream 1. Începând de miercuri, conducta va funcţiona la doar 20% din capacitatea sa.

Ţările UE au ajuns marţi la un acord pentru reducerea voluntară a consumului de gaze cu 15%, începând de luna viitoare. În caz de urgenţă, reducerile sugerate ar deveni obligatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *