Prețul căldurii pentru timişoreni încă se negociază

Luna octombrie le-a adus românilor o serie întreagă de prețuri mai mari. Facturile la gaz metan și la curent electric vor crește cu cinci-șase procente, benzina s-a scumpit deja, iar aceasta s-ar putea reflecta și la alte produse.

În ceea ce privește prețul gigacaloriei pentru populație perceput de societatea Colterm, la nivelul Primăriei Timișoara nu s-a luat încă vreo decizie.

„Creșterea prețului la ingredientele care intră în prețul gigacaloriei se va reflecta în preț, altfel ducem Colterm-ul la faliment. Nu pot să vă răspund acum dacă vom scumpi sau nu. Îmi doresc să nu-l împovărăm pe cetățean. Chiar și în Timișoara, unde se câștigă bine și sunt puțini șomeri, oamenii au destule cheltuieli și nu aș vrea să-i încărcăm.

Nu vreau să mă hazardez și să spun ce vom face în această iarnă. În funcție de cât va fi diferența de preț și de posibilitățile financiare, vom decide dacă vom acoperi totul de la bugetul local sau dacă se va ajunge la majorarea prețului gigacaloriei pentru abonații de la Colterm. Prima mea opțiune este să majorăm subvenția, dar situația trebuie analizată atent”, a declarat, ieri, primarul Nicolae Robu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns