Pretenţii europene, nevoi… după colţ

Din punctul de vedere al unui timişorean domiciliat în Piaţa Victoriei, puzderia de manifestări sărbătoreşti organizate în acest loc nu miroase a bine. De fapt chiar… pute, la propriu.

Friedrich Scheighoffer este timişoreanul despre care vorbim, el relatându-ne că a făcut nenumărate demersuri la municipalitate, sesizându-i pe edili că în zona Pieţei Victoriei nu există nici măcar o toaletă publică.

El a făcut sesizări încă de pe vremea când peste vechiul WC din zona fostului lacto-bar, astăzi McDonald’s, s-a ridicat o clădire pătrăţoasă, din fier şi sticlă. I s-a explicat atunci că toaleta e funcţională şi poate fi folosită de public! Deşi un bar privat trona bine-mersi deasupra ei. Să vezi minune, s-a rezolvat în cele din urmă demolarea cojmeliei, dar WC-ul public n-a mai revenit la viaţă.

În weekend, când în Piaţa Victoriei se desfăşura o manifestare cu cântece şi dansuri, plus un târg de Paşti de unde oamenii cumpărau diverse gustări şi licori, vechea toaletă tot în repaus era.

wc Timisoara

La fel, şi WC-ul din Parcul Central, de pe latura dinspre Piaţa Victoriei, aproximativ în dreptul Casei Politehnicii. De fapt, asta e starea permanentă a celor două vespasiene ulteracentrale.

„Am tot încercat să le spun celor de la primărie că e inadmisibil să nu existe nici măcar un singur WC public în Piaţa Victoriei. Mi-au răspuns mereu în doi peri, dar nu au făcut absolut nimic. După spectacolele care se ţin în piaţă, în curţile interioare ale clădirilor din piaţă miroase a urină şi a fecale. În parcurile învecinate, la fel. I-am văzut pe unii făcându-şi nevoile pe după maşinile parcate pe strada Nikolaus Lenau. Într-o zi, trecând pe sub podul Michelangelo, am văzut un cetăţean care tocmai îşi făcea treaba mare. L-am întrebat dacă nu îi e ruşine şi el mi-a răspuns că a căutat un WC public, dar nu a găsit şi nu s-a mai putut ţine. L-am înţeles pe om, avea perfectă dreptate. Eu i-aş întreba un lucru pe cei din primărie: ce fel de capitală europeană doresc să fie Timişoara?”, se întreabă Friedrich Scheighoffer.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pretenţii europene, nevoi… după colţ

  1. Pai ce sa zica Primaria si tov. Robu ? Ca a dat contractul de reabilitare a WC-urilor publice firmei lui Burghina Senior ? Ca doar juniorul este mare si tare la PNL si director adjunct pe la Drumuri ?

Lasă un răspuns