Pretenţii europene, nevoi… după colţ

Din punctul de vedere al unui timişorean domiciliat în Piaţa Victoriei, puzderia de manifestări sărbătoreşti organizate în acest loc nu miroase a bine. De fapt chiar… pute, la propriu.

Friedrich Scheighoffer este timişoreanul despre care vorbim, el relatându-ne că a făcut nenumărate demersuri la municipalitate, sesizându-i pe edili că în zona Pieţei Victoriei nu există nici măcar o toaletă publică.

El a făcut sesizări încă de pe vremea când peste vechiul WC din zona fostului lacto-bar, astăzi McDonald’s, s-a ridicat o clădire pătrăţoasă, din fier şi sticlă. I s-a explicat atunci că toaleta e funcţională şi poate fi folosită de public! Deşi un bar privat trona bine-mersi deasupra ei. Să vezi minune, s-a rezolvat în cele din urmă demolarea cojmeliei, dar WC-ul public n-a mai revenit la viaţă.

În weekend, când în Piaţa Victoriei se desfăşura o manifestare cu cântece şi dansuri, plus un târg de Paşti de unde oamenii cumpărau diverse gustări şi licori, vechea toaletă tot în repaus era.

wc Timisoara

La fel, şi WC-ul din Parcul Central, de pe latura dinspre Piaţa Victoriei, aproximativ în dreptul Casei Politehnicii. De fapt, asta e starea permanentă a celor două vespasiene ulteracentrale.

„Am tot încercat să le spun celor de la primărie că e inadmisibil să nu existe nici măcar un singur WC public în Piaţa Victoriei. Mi-au răspuns mereu în doi peri, dar nu au făcut absolut nimic. După spectacolele care se ţin în piaţă, în curţile interioare ale clădirilor din piaţă miroase a urină şi a fecale. În parcurile învecinate, la fel. I-am văzut pe unii făcându-şi nevoile pe după maşinile parcate pe strada Nikolaus Lenau. Într-o zi, trecând pe sub podul Michelangelo, am văzut un cetăţean care tocmai îşi făcea treaba mare. L-am întrebat dacă nu îi e ruşine şi el mi-a răspuns că a căutat un WC public, dar nu a găsit şi nu s-a mai putut ţine. L-am înţeles pe om, avea perfectă dreptate. Eu i-aş întreba un lucru pe cei din primărie: ce fel de capitală europeană doresc să fie Timişoara?”, se întreabă Friedrich Scheighoffer.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Pretenţii europene, nevoi… după colţ

  1. Pai ce sa zica Primaria si tov. Robu ? Ca a dat contractul de reabilitare a WC-urilor publice firmei lui Burghina Senior ? Ca doar juniorul este mare si tare la PNL si director adjunct pe la Drumuri ?

Lasă un răspuns