Bojin şi Răducanu, tandemul UNPR din alegeri

bojin si raducanu

În mod oficial, Titu Bojin va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, însă nu din partea PSD.

Fostul lider social-democrat va deschide lista UNPR şi ar dori să facă acest lucru din postura de independent. Pentru asta, însă, este nevoie de aprobarea Biroului Electoral Central, care este aşteptată în cursul zilei de astăzi. Dacă cei de la BEC nu vor agrea varianta, Titu Bojin va intra în UNPR, după cum a declarat într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CJT a afirmat că şi-ar fi dorit să candideze din parta PSD, dar nu s-a putut: „Am încercat să îmbunez mintea şi sufletul lui Liviu Dragnea, dar nu am reuşit. Am declinat orice altă variantă care mi s-a oferit, incluisv aceea de a fi primul pe listele de la senat, la alegerile din toamnă. Vreau să stau cu fruntea sus, sunt un tip perseverent şi nu renunţ până în ultima clipă”.

Titu Bojin este foarte optimist în ceea ce priveşte obţinerea unui nou mandat şi crede că UNPR va avea 10-12 consilieri judeţeni , număr suficient pentru a negocia cu succes funcţia supremă. „Sunt preşdintele actual şi viitor al Consiliului Judeţean Timiş. Oamenii vor înţelege că am făcut gestul ăsta pentru ei şi pentru judeţul nostru. Nu am duşmănii cu nimeni şi nici nu m-am străduit să plec cu primari, pentru că nu vreau să fac răzmeriţă. Mi-am depus demisia din toate funcţiile deţinute în PSD la organizaţia din care făceam parte, cea din Remetea Mare”, a precizat Bojin.

Pe lista UNPR pentru CJT se mai regăsesc Ion Răducanu, Viorel Matei, Nicoale Oprea, Monica Mitroi şi Florian Zanfir. Ion Răducanu va fi primul şi pe lista pentru Consiliul Local Timişoara şi va candida pentru postul de primar.

Conducerea PSD Timiş a remis un comunicat de presă legat de situaţia creată: „Cu regret constatăm că domnul Bojin alege calea traseismului şi a pus interesul personal mai presus de cel al partidului. Ultima încercare a sa, aceea de a transmite o informaţie falsă, anume că nu mai face parte din PSD ca urmare a excluderii sale din organizaţia Remetea Mare, demonstrează cât de mult s-a îndepărtat de valorile social-democrate şi de oamenii care l-au susţinut pentru a ocupa poziţii-cheie în judeţ. Nimeni nu l-a exclus pe Titu Bojin din PSD Timiş, el s-a autoexclus moral şi politic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns