Presiune la granițe: Românii din diaspora au luat cu asalt frontierele, ca să revină în țară

nadlac 1

Aproximativ 15.400 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, dintre acestea 10.100 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, a informat, sâmbătă dimineaţa, Poliţia de Frontieră Română.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare şi 9.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 11.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 4.000 pe sensul de intrare şi 7.000 pe sensul de ieşire din ţară.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 14.100 de persoane, din care 10.100 pe sensul de intrare şi 4.200 de mijloace de transport.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Aceeaşi sursă a precizat că în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 29 fapte ilegale (9 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 17.900 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 13.300 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 5 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

foto arhiva

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Presiune la granițe: Românii din diaspora au luat cu asalt frontierele, ca să revină în țară

  1. Citind articolul mie imi rezulta că ies aproape tot atâția câți intră….fiind din diaspora ma simt discriminat citind titlul tendențios al articolului. Locuiesc in italia (verona) lucrez in domeniul sanitar si merg la lucru punându-mi sanatatea in pericol la fel ca si multi alti romani de aici, ne facem datoria față de societatea in care trăim. Ce este mai dureros e sa vad cum începe aceasta discriminare nejustificată la adresa noastră și a copiilor noștri educati spre a nu-și pierde radacinile…☹ menționez că nu cunosc nici un roman stabilit in zona noastră care sa fi fugit in românia in aceste momente.

  2. Cînd spuneti românii din diaspora au luat cu asalt frontierele ar trebui sa spuneti curvele peștii hoții infractorii pentru ca aceștia sînt cei mai mulți dintre cei care se întorc acum din vest pentru ca au ramas fara obiectul muncii si de aceea se întorc iar daca românii care lucrează cinstit în vest nu ar fi trimis miliarde de euro în fiecare an în tara Romania nu s ar fi dezvoltat , ei reprezintă jumatate sau poate mai mult din motorul dezvoltării si nu guvernele care au condus tara de 30 de ani acestea nu au facut decit sa duca tara inapoi in tot acest timp si sa cheltuie banii pe prostii si pe salarii si pensii nesimțite cam astea simt realizările acestor guverne autostrazi zero spitale 0 au creat bunastare numai pentru bugetari .

  3. Acum i-a apucat dracu de plimbari!Astia sunt Tampitii si idiotii!nora mea lucreaza in austria si muncind nu vine acasa si va sta si de sarbatori acolo chiar daca este departe de copil!Dar daca nu ai minte,te plimbi prin europa si vii acasa sa te inbolnavesti SAU sa ii inbolnavesti pe cei de acasa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *