Președintele Zelenski în Parlamentul European. ”Pentru Ucraina, Europa este casa ei. Victoria este obligatorie pentru păstrarea valorilor europene”

Președintele Zelenski în Parlamentul European. ”Pentru Ucraina, Europa este casa ei. Victoria este obligatorie pentru păstrarea valorilor europene”

Președintele Zelenski în Parlamentul European. ”Pentru Ucraina, Europa este casa ei. Victoria este obligatorie pentru păstrarea valorilor europene”

Zelenski a susținut un discurs la Parlamentul European şi participă în calitate de invitat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se desfăşoară şi vineri la Bruxelles, anunță stiri.tvr.ro.

Volodimir Zelenski, în Parlamentul European: Mă adresez tuturor oamenilor de pe continent. Sunt aici să apăr drumul Ucrainei pe calea europeană.

Zelenski: Sunteți imaginea cea mai bună pentru ceea ce dă Europa lumii, cu standardul său de viață pașnic, un loc unde legea domnește, unde statele încearcă să fie cât mai socialee iar societățile cât mai deschise.

Un loc unde omaneii au încredere în viitor și au curajul de a ieși în stradă să lupte pentru viitorul lor. Pentru Ucraina este drumul spre casă, pentru ucraina, Europa este casa ei.

Războiul total pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră nu este doar un război pentru teritoriu. (…) Kremlinul încearcă să distrugă valorile europene, să distrugă valoarea vieții.

Victoria este obligatorie pentru păstrarea valorilor europene

Mulțumesc tuturor celor care susțin Ucraina. Mulțumesc oamenilor obișnuiți care i-au primit pe refugiații ucaineni în casele lor, tuturor celor care ați luptat cu dezinformarea rusă, celor care ați ajutat Ucraina cu arme, combustibil, energie!

CITEȘTE ȘI: Soluțiile inovative pentru Orașe Verzi, doar un vis frumos. Timişoara, Lugoj, Arad şi Reşiţa, într-un proiect ecologic

Mulțumesc șefilor de stat și de guverne pentru deciziile luate în ultimul an. Europa retrăiește acum ce se întămplă, Euroapa se curăță de infleuneța coruptă a oligarhilor ruși, s epaără de infiltarea servciiilor secrete ruși, de agenții ruși. Euroapa ăți reformează instituțiile.

Ucraina va fi membru al UE și Uniunea Europeană câștigă astfel.

Vă invit pe toți în Ucraina, Glorie Ucrainei!

––––––

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns joi dimineața la Bruxelles, după o vizită la Londra și una la Paris, unde s-a întâlnit cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-au salutat joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la sosirea sa la Bruxelles, transmite dpa.

”Bine aţi venit acasă, bine aţi venit la UE”, a scris Michel pe Twitter, mesaj alături de care a postat o fotografie în care apare strângându-i mâna lui Zelenski în faţa unei aeronave, lângă Von der Leyen şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

”Bine aţi venit la Bruxelles. Vom susţine Ucraina în fiecare pas al parcursului ei către Uniune”, a scris tot pe Twitter şefa executivului european.

Foto: captură video


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *