Președintele PNL Timiș, Alin Nica: Nicolae Robu este cotat cu 17 procente în fața primarului Fritz, iar “USR și PSD sunt la Timișoara într-o alianță asumată”. Video

Alin Nica, demis de la șefia liberalilor din Timiș. „Vreau să merg și să mă reculeg acasă”

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al Timișoarei, fostul edil Nicolae Robu ar fi cotat cu 47% din intențiile de vot ale timișorenilor, în timp ce actualul primar, Dominic Fritz ar avea undeva peste 30 de procente din intențiile de vot.

Afirmația îi aparține președintelui PNL Timiș, Alin Nica, și a fost făcută joi, 14 decembrie 2023, la emisiunea PODcast pe BEGA, a platformei independente Ecopolitica.ro, podcast moderat de către jurnaliștii Cosmin Țîntă și Mircea Opriș (emisiune care poate fi vizionată în întregime în ultimul video, la finalul articolului).

“Astfel de acțiuni (ale USR Timiș – n.r.) arată o disperare. Noi știm cum stau lucrurile în sondaje, nu e niciun secret, noi am și făcut public acest lucru. Lupta politică se va polariza clar între Robu și Fritz, anul viitor pentru primărie. Nu va mai conta altcineva. Dacă vrei să scapi de Fritz, nu ai decât o singură variantă – Nicolae Robu… în lipsa oricăror realizări administrative, lor nu le mai rămân decât genul acesta de fumigene cu care ne-am obișnuit: că ei se luptă cu balauri fioroși, cu zmei imaginari, cu mafii.

Noi am demontat toate aceste chestiuni. Oamenii care trăiesc aici și cunosc istoria problemelor…știu că ce fac acum Fritz și USR este doar o spoială de imagine, să acopere o totală lipsă de realizări dar și îngroparea unor proiecte date pe tavă de administrația liberală și făcute țăndări de Primăria de Sticlă a domnului Fritz. 230 de milioane de lei sunt pierdute efectiv din cauza incapacității administrației Fritz de a duce la bun sfâșit proiectele câștigate, bani câștigați…

Timișorenii sunt deștepți și vedem deja în cercetările sociologice că astfel de mesaje nu mai țin la oamenii din Timișoara. 47 % dintre timișoreni l-ar vota pe Robu, dacă duminică ar fi alegeri, comparativ cu puțin peste 30 %, cât l-ar vota pe Fritz. Distanța este semnificativ apreciabilă și se polarizeză, față de sondajul din iulie pe care noi l-am făcut”, a declarat Nica, la PODcast pe Bega.

El a prezentat strategia liberală, una care nu a existat în ultimii 34 de ani, în județul Timiș. Acesta a spus că prin câștigarea alegerilor atât la Consiliul Județean Timiș, al cărui președinte în exercițiu este, cât și la Primăra Timișoara, se poate realiza o consonanță administrativă între cele două instituții, ceea ce ar face ca eforturile coordonate să ridice eficiența administrării orașului și a județului. După spusele lui Nica, acest lucru ar funcționa optim dacă PNL ar rămâne și din 2024 la guvernare, la nivel de țară.

El a dat ca exemple județele Cluj și Dolj, unde politic și institutional, consiliul județean și primăria orașului capitală de județ funcționează în consonanță administrativă. La Cluj se construiește metrou, iar în Craiova sunt stadionul, centura orașului, drumul expres Craiova – Pitești, iar aceste lucruri sunt posibile datorită consonanței administrative și cu lobby la București. Primarul Clujului, Emil Boc, din PNL, a fost prim-ministru, iar primărița Craiovei, Olguța Vasilescu, din PSD, a fost viceprim-ministru.

CITEŞTE ŞI: Primul vehicul pe patru roți, propulsat cu hidrogen, din România, realizat la Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Președintele PNL Timiș, Alin Nica: Nicolae Robu este cotat cu 17 procente în fața primarului Fritz, iar “USR și PSD sunt la Timișoara într-o alianță asumată”. Video

 1. daca cele doua treimi care au stat acasa data trecuta vor merge acum la vot, pot alege lejer pe oricine altcineva cu pana la 66% din voturi lasandu-i pe frigz si pe robu sa se bata pe cele 33% din procente. si daca s-ar intampla asta, timisorenii ar dovedi ca iau in serios democratia si nu se comporta ca suporteri ai unor echipe de fotbal, echipa robulete respectiv echipa frigz.

  #nu robu. nu frigz. dar cine? pai zic sa vedem cine mai candideaza si cu ce propuneri concrete pentru administrarea orasului, nu? sigur vor fi macar vreo 5 candidati din care sa alegem ceva macar un pic mai breaz decat astia doi.

  altfel, putem continua ca in ultimii 30 si de ani, adica:
  #🤪

 2. Gata cu politeturile ( timpul nu ne mai permite ). Esti trup si suflet, musiu, cu vopsitu ‘. Asta nu-i publicitate electorala? Deci, repet, cu cat te platesc liberalii ?
  Da, nu ma mir, de la rosu la albastru nu este decat… un singur pas.

 3. D-l profesor Robu să-și vadă de nepoții lui.A fost primar a avut și realizări dar corupția a fost la nivel inimaginabil.Aroganta d-lui Robu a fost cauza pierderii alegerii în funcția de primar .D-l Robu sa nu uite că un primar reprezintă toate categoriile sociale.Afirmatia că,el nu vorbește decât de la un anumit nivel in sus arata cît de arogant a fost acest primar.

 4. Cum poate mintii cu nerusinare Nica? Unde a facut sondajul? La sediul PNL? Robule astia te mint ca sa te arunce în fata, dar vei ieși rău sifonat. De ce la 69 de ani nu vrei sa stai liniștit la pensie?

 5. bate vantul in PNL daca politrucii il scot din joben pe mascariciul de Lae. In opt ani de primar a lansat proiecte fara numar, dar care au fost pierdute fiind scrise gresit. Ne-a aburit cu fantani muzicale, baze sportive, sali polivalente si doua pasaje prost proiectate cu benzi de circulatie mai inguste decat latimea mijloacelor de transport si cu un ‘trotuar tehnic’ ce nu poate fi utilizat. In acelasi timp lucra cu norma intreaga la Politehnica, juca fotbal, zdanganea la chitara si inspecta santierele totul in 24 de ore! DNA sa-l intrebe daca incasa legal doua salarii de la doua slujbe full time. In aceleasi 24 h mai facea si cercetare si urca pe stalpi sa taie cablurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *