Președinta Comisiei de cultură a CJT vine cu o strategie nouă în domeniu

Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport a Consiliului Județean Timiș are, din această lună, un nou președinte. Este vorba despre Romanița Jumanca, asistent universitar doctor la Catedra de limba engleză a Universității de Vest, consilier județean aflat la primul mandat, după o experiență de două mandate de consilier municipal în Consiliul Local Timișoara.

Printre preocupările comisiei se află nu doar agenda culturală a județului Timiș, ci și strategia în acest domeniu. Romanița Jumanca ne-a declarat că, în primul rând, dorește să lucreze în echipă:

„Eu sunt un om de echipă și fiecare punct de vedere este luat în considerare și contează. Apreciez deschiderea președintelui Călin Dobra pentru promovarea județului și prin prisma evenimentelor culturale. Fiind la început de drum, mi-am planificat să vizitez fiecare instituție de cultură aflată în subordinea CJT și să vedem ce evenimente intenționează să organizeze anul viitor. De asemenea, mi-am propus să lucrez împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Timiș pentru conceperea unor trasee culturale”.

Președinta Comisiei de cultură a CJT dorește introducerea unor capitole distincte în agenda culturală a județului. Unul dintre acestea va include toate evenimentele legate de Timișoara Capitală Culturală Europeană, care vor beneficia de un interes aparte. Tineretul va avea un capitol separat, iar un altul va fi dedicat minorităților, pentru că aspectul multicultural, multietnic și multiconfesional al județului este foarte important și special în această parte de țară.

Romanița Jumanca se gândește să propună, printr-un proiect de hotărâre de consiliu județean, înființarea unui consiliu consultativ al minorităților.

„În contextul centenarului din 2018, promovarea tradițiilor locale, românești și zonale, precum și a spiritului timișean vor avea o importanță deosebită, pentru că este esențial să nu ne uităm rădăcinile. Nu în ultimul rând, vom continua colaborarea cu ONG-urile și cu mediul academic.

În perioada următoare, vom lucra la identificarea reperelor culturale și istorice din localitățile timișene – mă refer aici la personalități care își au originile acolo, la case memoriale și monumente, existente sau care s-ar putea amenaja ori construi – pentru mai buna punere în valoare a potențialului cultural existent”, ne-a mai declarat Romanița Jumanca.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Președinta Comisiei de cultură a CJT vine cu o strategie nouă în domeniu

  1. Țin sa felicit inițiativa președintei, dar ma macină o curiozitate:cât timp a fost consilier local și in mandatul de consilier județean, care au fost realizările dumneaei? Ce inițiative finalizate cu ceva concret a avut? Discutam totuși de 10-11 ani de activitate politica din postura de ales local…

  2. Nici macar una! Ea se acupa cu aprecieri! Adics mai zice de echipă sa aibe pe cine da vina, ca altfel…își vede numai propriul interes folosind orice si pe oricine!

  3. Vorbiti degeaba: Romanita va fi parlamentar la urmatoarele alegeri, sigur ! E bataioasa, stie ce vrea ! Dar ceilalti consilieri sunt mai breji ?

Lasă un răspuns