Preot nou într-o localitate din Timiş

Preot nou într-o localitate din Timiş

Preot nou într-o localitate din Timiş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, în prima zi a Praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos, la parohia Sinersig din Protopopiatul Lugoj a avut loc instalarea noului preot paroh, Ionuț Daniel Drinovan, transmite Mitropolia Banatului.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica parohială de către părintele Ionuț Furdean, protopopul Lugojului, împreună cu fostul preot paroh, Ionuț Bogdan și noul preot paroh, Ionuț Daniel Drinovan. Acesta din urmă a dat citire Pastoralei de Crăciun, pe care Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan o adresează fiecărei parohii din eparhia noastră.

CITEȘTE ȘI: Medicul Adrian Marinescu explică cum se manifestă noile tipuri de gripă: cei care au avut Covid-19 sunt predispuși

Părintele protopop a transmis credincioșilor binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, apoi a înmânat noului preot paroh Sfânta Evanghelie, Crucea și cheile bisericii, în prezența multor credincioși și a autorităților locale. De asemenea, a urat preotului Ionuț Daniel Drinovan, o preoție curată, cu multe bucurii duhovnicești și folos pentru credincioșii încredințați spre păstorire.

În continuare a vorbit fostul preot paroh, Ionuț Bogdan, care a prezentat o dare de seamă asupra activității desfășurate începând cu anul 2015 și până în prezent, cea mai de seamă realizare a sa fiind edificarea casei parohiale.

La ridicarea casei parohiale au contribuit credincioșii parohiei, Centrul eparhial și autoritățile comunale.

În finalul ceremoniei de instalare, noul preot paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru harul preoției, cuvinte de aleasă gratitudine fiind adresate Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care l-a hirotonit întru preot, familiei și credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Această zi binecuvântată s-a încheiat cu slujba de sfințire a noii case parohiale din Sinersig, la care au participat și membrii Consiliului parohial.

Parohia Sinersig este formată din 142 familii cu 351 de credincioșii. Biserica parohială datează din anul 1913 și are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Sursa foto: Mitropolia Banatului


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *