Premiu de excelență pentru Opera Națională Română din Timișoara

Premiu de excelență pentru Opera Națională Română din Timișoara

Opera Națională Română din Timișoara a fost distinsă cu Premiul de excelență pentru spectacolul aniversar „Aida“ – 75 la categoria „Evenimentul aniversar al anului 2022“ în cadrul Galei premiilor MUSICRIT – ediția I.

Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii trecute la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, în prezența ministrului Culturii, Lucian Romașcanu.

„Opera timișoreană mulțumește și pe această cale pentru onoranta distincție acordată de către Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România la prima ediție a Galei premiilor Musicrit. Felicitări speciale distinsei doamne Luminița Arvunescu pentru energie, tenacitate și spiritul de inițiativă puse în slujba unui eveniment care va reuni pe cei care slujesc marea muzică“, a declarat Cristian Rudic, managerul Operei Naționale Române din Timișoara.

Gala Premiilor Musicrit este o inițiativă aparținând Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România. Premiile MUSICRIT 2022 onorează domeniul artistic, dar și ale jurnalismului şi managementului muzical pentru anul 2022.

Categoriile la care au fost oferite premiile MUSICRIT sunt: Critică muzicală; Publicistică; Management; Proiectul muzical al anului; Proiectul cultural al anului; Evenimentul aniversar al anului; Cea mai bună Stagiune lirică din ţară; Cea mai bună stagiune simfonică din ţară; Instrumentistul Anului; Artistul liric al Anului; Tânărul jurnalist al Anului. De asemenea, au fost oferite câteva premii de excelenţă şi trofeul Musicrit.

CITEŞTE ŞI: Congelator de artă în Palatul Baroc din Timișoara

Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România a fost înființată în anul 1990 de personalități de marcă, precum Iosif Sava, Grigore Constantinescu, Smaranda Oțeanu-Bunea, Dumitru Avachian, Mihaela Doboș sau Elena Zottoviceanu și este cea mai activă susținătoare a valorilor muzicale din spațiul românesc în presa scrisă și audiovizuală, prin actualii ei membri: Costin Popa – critic muzical, prof.univ.dr. DHC Valentina Sandu Dediu – rectorul Colegiului de Studii avansate „Noua Europă”, Liliana Staicu – Manager Corurile şi Orchestrele Radio, Cristina Comandașu – manager Radio România Muzical, Cristian Marica – redactor-șef Radio România Cultural, Claudia Robu şi Valentina Băințan – realizatoare de emisiuni TVR Cultural, Luminiţa Arvunescu – realizatoare de emisiuni radio şi evenimente muzicale, actuală președintă a UCRRM.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *