Premierul României, la Timişoara în zi de sărbătoare

pnl timis 10

Timişoara a aniversat, vineri, trei decenii de libertate. 20 Decembrie este ziua eliberării de comunism, momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber din România.

Evenimentul a fost marcat şi de prezenţa premierului Ludovic Orban în urbea de pe Bega, sosit la invitaţia primarului Nicolae Robu şi a unei asociaţii de revoluţionari. Orban a evidenţiat semnificaţia Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara şi cât de mult ar fi însemnat pentru România dacă s-ar fi aplicat sub formă de lege la începutul anilor ’90

Din păcate, aşa cum remarca şi Ludovic Orban, acum este prea târziu, rămânând în discuţie doar componenta morală. Revenind la temele zilei, premierul României, care a susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL Timiş, a declarat că ocuparea principalelor posturi din instituţiile bugetare se va face printr-o competiţie în care să primeze competenţa şi asumarea responsabilităţii.

Orban a dat vina pentru situaţia actuală  pe PSD,  aducând  în discuţie şi dublarea alocaţiilor, despre care a spus că este un gest prin care social-democraţii îşi bat joc de România. Orban a precizat că are încredere că preşedintele Klaus Iohannis va lua decizia cea mai potrivită, lăsând de înţeles că acesta nu va promulga legea.

„Vom repara stricăciunile făcute de PSD, precum şi deficitul provocat de tolerarea evaziunii fiscale şi a multor cheltuieli nesăbuite”, a declarat premierul liberal.

Demnitarul a abordat şi subiectul alegerilor anticipate, despre care a spus că PNL şi le doreşte cel mai mult, dar trebuie să aibă minime garanţii că cel puţin jumătate dintre parlamentari nu vor vota două propuneri de guvern, pentru a se putea declanşa alegeri anticipate.

De asemenea, conform declaraţiilor premierului, PNL  rămâne adeptul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar asta nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă, ci pe calea dezbaterii, în parlament. Dacă guvernul şi-ar asuma răspunderea într-o asemenea chestiune, procedura ar putea fi uşor atacată din punct de vedere constituţional.

Ludovic Orban s-a declarat mulţumit de miniştrii cabinetului său şi a trecut în revistă ultimele acte normative emise de guvern: bani alocaţi pentru 1.700 de localităţi, deblocarea proiectelor prrvind extinderea reţelelor de apă şi canalizare, stabilirea plafonului de 30.000 al numărului cetăţenilor din afara UE care pot lucra în România.

În final, Ludovic Orban  a declarat că presimte că se va aproba amendamentul senatoarei PNL Timiş, Alina Gorghiu, prin care proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană să primească două milioane de lei în plus.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns