Premieră tehnologică. Politehnica Timișoara a modernizat o hidrocentrală pe Olt

Premieră tehnologică. Politehnica Timișoara a modernizat o hidrocentrală pe Olt

Premieră tehnologică. Politehnica Timișoara a modernizat o hidrocentrală pe Olt

Cercetătorii de la Universitatea Politehnica Timișoara au contribuit la modernizarea uneia dintre principalele hidrocentrale de pe Olt, în cadrul unei investiții a companiei naționale Hidroelectrica, finalizată la sfârșitul săptămânii abia încheiate, care s-a ridicat la aproape 27 de milioane de lei.

Contribuția politehniștilor timișoreni a marcat, totodată, și o premieră tehnologică națională: elaborarea mecanismului electromecanic de măsurători și teste index (așa-numita camă combinatorică) care să limiteze semnificativ incertitudinile în procesul de măsurare a debitului.

În consecința acestei investiții realizate cu contribuția specialiștilor timișoreni, hidrocentrala de la Slatina va putea demara un nou ciclu de funcționare de cel puțin 30 de ani, la randamente superioare și cu garanții de exploatare adecvate.

CITEȘTE ȘI: Povestea bisericii sârbești din Fabric. Timișoara nu a fost doar o întâmplare geografică, ci o adevărată împletire de destine și culturi

Sursa foto: imperativ.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Premieră tehnologică. Politehnica Timișoara a modernizat o hidrocentrală pe Olt

  1. Probele index cu au nimic in comun cu masurarea debitului turbinat. Aceste probe index au o eroare de masura foarte mare. Numai in Romania se poate accepta asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *