Premieră națională la Timișoara: Dacă nu merg tinerii la vaccinare, vine vaccinarea la ei

vaccinare tineri

Dacă nu merg tinerii la vaccinare, vine vaccinul la ei. Sau, mai precis, în locurile cele mai frecventate de aceștia. La Timișoara a fost organizat, în premieră națională, un maraton de vaccinare pentru adolescenţi și tineri, pe o terasă frecventată de aceștia, pe faleza canalului Bega.

CITEȘTE ȘI: Probleme între vecini, tranșate cu arma, la Făget: Arsenal descoperit după o ceartă pentru un teren

În cadrul maratonului de vaccinare de la terasă,  cei peste 16 ani au avut la dispoziţie vaccinul de la Pfizer, iar cei care au împlinit deja 18 ani se s-au putut imuniza cu serul de la Johnson&Johnson.

Organizatorii s-au bazat pe faptul că tinerii vor să se vaccineze și că își doresc să revină la preocupările din timpul liber de dinainte de pandemie.

„Este o zi specială din mai multe punct de vedere. În primul este Ziua Copilului şi fiecare dintre noi are şi o componentă de copil, nu e rău să o punem în evidenţă, iar în al doilea rând, astăzi intră în vigoare un nou set de relaxări de care ne bucurăm cu toţii. Dar cel mai important este că tinerii vor să se vaccineze. Astăzi contează spiritul tânăr şi responsabil. Iar generaţia tânără, chiar dacă nu întotdeauna are preocupări extrem de serioase, este foarte responsabilă”, a declarat Flavius Cioca, şeful DSP Timiş, organizatorul evenimentului de la Vineri 15 pentru adevarul.ro

Medicii sunt de părere că vaccinarea tinerilor este extreme de importantă, ținând cont că odată cu măsurile de relaxare, aceștia vin în contact cu multă lume, după care merg la școală, în clase, un alt loc în care posibilitatea transmiterii virusului este un pericol deloc de neglijat.

Evenimentul a inceput la ora 11.00 si a durat până la 22.00, iar pe toata durata lui au fost organizate o serie de activități:.recitaluri de muzică, o piesă de teatru și o expozitie . În plus, a fost organizată și o tombolă cu surprize pentru cei care s-au vaccinat și pentru parintii lor.

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *