Pregătirile de caniculă au luat startul

canicula 1

Temperaturile ridicate din ultimele zile au determinat creșterea numărului de solicitări în urgență, după cum a precizat Mihai Grecu, medic-șef al UPU de la Spitalul Județean Timișoara.

Autoritățile sanitare timișene au demarat deja pregătirile necesare pentru ca populația să se poată feri de efectele negative ale temperaturilor ridicate prognozate pentru vara aceasta.

”Legislația prevede activarea punctelor de prim-ajutor când temperaturile depășesc, timp de trei zile consecutiv, 35 de grade Celsius. Până în prezent s-au transmis adrese către primăriile din Timișoara și Lugoj pentru ca aceastea să pună la dispoziție o cantitate suficientă de apă potabilă și către Crucea Roșie, care va căuta voluntari din rândul personalului mediu sanitar.

Urmează să se restabilească legăturile cu instituțiile unde anul trecut au funcționat punctele de prim-ajutor”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Punctele de refugiu din calea caniculei vor funcționa de luni până vineri între orle 10 și 17.

Pe lângă un răgaz în aceste locuri răcoroase, timișenii din cele două mari orașe ale județului vor primi un pahar de apă și recomandări medicale pentru a face față temperaturilor ridicate.

În sezonul estival din 2015, adresabilitatea la punctele de prim-ajutor din Timiș a fost foarte scăzută, unul dintre motive fiind acela că oamenii nu au mai putut beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns