Pregătiri pentru 2023

Pregătiri pentru 2023

Pregătiri pentru 2023. Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spațiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea Municipiului Timișoara – și demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„În această toamnă încep lucrările de reparații și intervenții în valoare de aproximativ 100.000 euro pentru a pregăti spațiul pentru deschiderea oficială Timișoara 2023, programată în 17-19 februarie.

Aceste spații reprezentative pentru oraș vor găzdui pe parcursul anului 2023 expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural.

CITEŞTE ŞI: Fritz: Gata cu semaforişoara. Am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuăm cu alte încă o sută / Intersecţiile vizate

În acest moment, suntem în faza de eliberare a spațiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluții pentru expozițiile deja planificate în aceste spații”, a transmis Centrul de Proiecte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *