Prefectura Timiș a finalizat controalele la centrele sociale din județ

Prefectura Timiș a finalizat controalele la centrele sociale din județ

Prefectura Timiș a finalizat controalele la centrele sociale din județ

Luni, 17 iulie 2023, Instituția Prefectului – Județul Timiș a prezentat raportul final al acțiunilor de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, a centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor care funcționează pe raza județului Timiș, desfășurate în perioada 10 – 16 iulie 2023.

În cursul săptămânii 10 – 16 iulie 2023, cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Timiș au controlat un număr de 112 centre situate pe raza județului Timiș, în localitățile Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Buziaș, Ciacova, Jimbolia, Dumbrăvița, Săcălaz, Checea, Comloșu Mare, Lenauheim, Nădrag, Tomești, Găvojdia, Criciova, Variaș, Fârdea, Periam, Lovrin, Șag, Giroc, Boldur, Giulvăz, Bucovăț, Ghiroda, Orțișoara, Sînandrei, Mașloc, Giarmata, Peciu Nou.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara a demis un funcționar public cunoscut. Acesta va contesta în instanță decizia

În urma acțiunilor de control efectuate, au fost acordate 238 de sancțiuni. Cuantumul cel mai scăzut al sancțiunilor acordate de către o instituție de control a fost de 500 lei (o sancțiune), iar cel mai ridicat de 56.000 lei (trei sancțiuni cumulate). Suma totală a sancțiunilor acordate de toate instituțiile de control în perioada mai sus amintită se ridică la 1.472.700 lei.

Dintr-un număr de 112 centre rezidențiale situate pe raza județului Timiș, a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate pentru 5 dintre acestea. La unul dintre cele 5 centre, respectiv la Centrul pentru persoane fără adăpost al Fundației Timișoara ’89, a fost ridicată ulterior măsura de suspendare a activității, în prezent fiind 4 centre cu activitatea suspendată. În prezent sunt relocate un număr total de 40 de persoane adulte și 21 de copii. Din cele 112 centre controlate, 78 sunt entități private, iar 34 sunt entități publice.

Acțiunile de verificare au fost efectuate de către comisii mixte de control formate din reprezentanți ai unor instituții cu drept de control: Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Prefectura Timiș a finalizat controalele la centrele sociale din județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *