Precizări de ultimă oră: elevii vor susține fizic examenele naționale chiar dacă localitatea e în carantină

Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății adoptat sâmbătă aduce câteva modificări în organizarea activităților didactice. Astfel, scenariul de funcţionare al instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, în funcţie de evoluţia epidemiologică, ”cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat”.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore cu prezență fizică este posibilă pentru: preșcolarii, elevii din învățământul primar și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, dar, în cazul elevilor din anii terminali, efectivul va fi înjumătățit (o parte vor merge la școală, o parte vor desfășura activități didactice în regim online).

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

În unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, simulările examenelor naționale, evaluările naționale și orele remediale vor fi susținute fizic.

Duminică dimineață, ministrul educației a venit însă cu o precizare importantă, afirmând că indiferent de scenariu, chiar și în situațila elevilor aflați în zone carantinate, examenele naționale se vor desfășura cu prezența fizică a educabililor.

În ceea ce privește masca de protecție, potrivit ordinului, ea este exceptată de la orele de studiu ale instrumentelor de suflat și în timpul orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns